Trei pui de la leu, născuţi în lumea circului, au fost adoptaţi de o căţeluşă

Trei pui de leu, născuţi în captivitate, în cuştile ce aparţin circului Europa, au fost adoptaţi de o căţeluşă, aceştia fiind alăptaţi încă de la naştere de aceasta.

328 afișări
Imaginea articolului Trei pui de la leu, născuţi în lumea circului, au fost adoptaţi de o căţeluşă

Trei pui de la leu, născuţi în lumea circului, au fost adoptaţi de o căţeluşă (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit angajaţilor Circului Europa, mama naturală, leoaica, nu îşi mai acceptă acum puii, aceştia fiind feriţi de furia ei cel puţin până când se vor putea apăra singuri.

Căţeluşa Sophie, personaj de comedie la Circul Europa, a adoptat trei pui de leu, de care nu s-a mai despărţit din momentul în care a devenit "mamă adoptivă".

Conform angajaţilor de la circ, situaţiile de acest fel nu sunt foarte frecvente, însă în lumea circului, zilnic, se întâmplă "lucruri care în viaţa de zi cu zi nu sunt întâlnite".

"Noi suntem obişnuiţi cu minuni şi toate chestiile astea. Căţeluşa care i-a adoptat este una perfectă, nu muşcă, mai mult latră decât muşcă. Ea e genul de câine care latră şi nu muşcă. E jucăuşă şi am avut noroc că i-a adoptat de mici. Eu cred că ea mai mult consideră că sunt ai ei, că ea e mama lor adevărată", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, Gabriel Feraru, cunoscut în lumea circului drept "comediantul Fritzi".

Potrivit acestuia, la adaptarea căţeluşei cu felinele a contribuit şi faptul că "mama adoptivă", Sophie, a fătat un căţeluş în aceeaşi perioadă cu leoaica, însă acesta a fost dus la o şcoală de dresaj din Franţa.

Gabriel Feraru a subliniat că, deşi puii de leu nu au fost crescuţi de leoaică, dezvoltarea lor nu pare să fie afectată. Puii de leu îşi petrec ziua în cuşcă, alături de Sophie, oasele căţeluşei devenind obiecte de joacă pentru puii de leu.

Specialiştii din lumea circului susţin că felinele nu intră sub cupola circului decât la patru-cinci luni şi atunci mai mult în parade ale animalelor, până când dresorii îşi dau seama exact care sunt înclinaţiile animalelor pentru a putea să-i perfecţioneze în acea direcţie.

Cei trei pui de leu au văzut lumina zilei în perioada în care caravana circului Europa se afla la Drobeta Turnu Severin, însă pe drumul spre Petroşani au fost născuţi alţi doi pui de leu, crescuţi de această dată de mama lor naturală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici