Treisprezece lei vor fi duşi în Marea Britanie de la o grădină zoo din România

Treisprezece lei de la grădina zoologică din Oradea vor fi transportaţi cu avionul într-un parc din Marea Britanie, la cererea cumpărătorilor lor, după ce aceştia au aflat că animalele stăteau înghesuite, în cuşti strâmte, relatează publicaţia britanică Daily Mirror în ediţia de duminică.

16 afișări
Imaginea articolului Treisprezece lei vor fi duşi în Marea Britanie de la o grădină zoo din România

Treisprezece lei vor fi duşi în Marea Britanie de la o grădină zoo din România (Imagine din arhivă; Mihai Vasile/Mediafax Foto)

Animalele vor fi duse cu avionul către Marea Britanie, luna viitoare, informează sursa citată, care arată că felinele au fost salvate de la o grădină zoologică din România.

Leii, dintre care unul în vârstă de 27 de ani, vor primi un spaţiu special amenajat la Parcul Vietăţilor Sălbatice Yorkshire, din apropierea regiunii Doncaster.

Proprietarii au oferit 120.000 de lire când au aflat că felinele erau ţinute în cuşti înguste, la Grădina Zoologică din Oradea, aflată în pragul falimentului, mai notează Daily Mirror.

Philip Meeson, al cărui avion Jet2 va asigura transporul celor 13 lei, a declarat: "Literalmente aceste feline vor fi mândria regiunii Yorkshire".

Daiana Gender, administratorul Zoo Oradea, a declarat săptămâna aceasta că are emoţii pentru această mutare, deoarece nicăieri în lume nu s-a mai făcut un transfer aşa mare de feline mari.

Trei jurnalişti ai postului BBC s-au aflat în această săptămână, pentru trei zile, la Oradea, pentru a filma un documentar despre leii din cadrul Grădinii Zoologice din municipiu.

În 11 februarie, când leii vor porni spre Marea Britanie, jurnaliştii de la BBC vor veni din nou la Oradea. "Filmăm înainte de mutare, mutarea, eliberarea leilor şi modul în care vor privi noul lor spaţiu. Să ştiţi că acolo vor avea mult mai mult spaţiu, cred că pe atât cât este întreaga Grădină Zoologică a voastră (din Oradea-n.r.)", a declarat Mike Dilger, realizatorul documentarului.

Acesta a spus că subiectul privind leii din Oradea este de mare interes în Marea Britanie.

Dilger a afirmat că se vede că leii au fost bine îngrijiţi.

"Dar ştim cu toţii că nu este suficient. Acolo vor avea ţarcuri mult mai mari, vor avea copaci în care să se caţere, iar clima e similară, aşa că se vor acomoda", a adăugat jurnalistul britanic.

Documentarul filmat în Oradea va fi difuzat în 22 februarie în Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici