Trofeul Mamaia 2009 a fost câştigat de basarabeanca Alexa

Trofeul Mamaia 2009, acordat la cea de-a 39-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, care s-a încheiat duminică seară, a fost câştigat de basarabeanca Olga Fresenco, alias Alexa, concurentă la secţiunea Interpretare.

132 afișări
Imaginea articolului Trofeul Mamaia 2009 a fost câştigat de basarabeanca Alexa

Trofeul Mamaia 2009 a fost câştigat de basarabeanca Alexa (Imagine: Cosmin Bararu/Apropo.ro)

Trofeul Mamaia 2009, constând într-un autoturism Skoda Fabia, a fost câştigat de basarabeanca Olga Fresenco, alias Alexa, care a interpretat piesa "Rămâi cu mine", compusă de Adrian Romcescu.

La secţiunea Interpretare:

premiul I a fost câştigat de Loredana Ciobotaru, din Tulcea,

locul al II-lea i-a fost acordat Cristinei Florentina Vasiu, din Hunedoara, şi Timeii Renata Tolvai, din Oradea,

pe locul al III-lea s-au clasat Alin Ignat, din Alba Iulia, şi Cristina Bondoc, din Tulcea.

La secţiunea Creaţie, unde premiile sunt acordate în funcţie de punctajul dat de juriu, a fost înregistrată o situaţie inedită, patru piese obţinând acelaşi număr de puncte. Astfel, s-a decis ca premiile al treilea şi al doilea să nu se mai acorde.

Premiul întâi a revenit pieselor "Vino… măcar în vis" (compozitor Mircea Romcescu, textier Mircea Romcescu), "Tu nu vezi cerul" (compozitor Tudor Andrei, textier Andreea Andrei), "Vreau doar iubirea ta" (compozitor Adrian Romcescu, textier Dana Dorian) şi "Prin ochii tăi pot visa" (compozitor Cristian Faur, textier Dana Dorian).

La secţiunea Creaţie a mai fost acordat un premiu din partea TV Neptun, piesei "Cine-ţi cântă", compusă de Marius Moga şi interpretată de Dalma.

Premiul "In memoriam Teo Peter" a ajuns la trupa Big Deal, pentru piesa "Te strig", iar premiul Mădălin Voicu şi al Fundaţiei "Ion Voicu" i-a revenit preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru sprijinul acordat festivalului Mamaia.

Premiul presei a fost obţinut de Larisa Ciortan, din Constanţa.

Societatea Română de Radiodifuziune a oferit câte un premiu special, în valoare de 1.500 de lei, la secţiunea Creaţie, melodiei "Te-am ales pe tine", compusă de Ivan Caragea şi Daniela Doroftei, respectiv la secţiunea Interpretare, Danielei Cojocaru, din Iaşi.

Gala, transmisă în direct de TVR 1 şi TVR Internaţional, a fost prezentată de Albertina Ionescu şi Adrian Dumitrescu, actor la Teatrul de Stat din Constanţa.

Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2009, care a debutat pe 20 august, i-a avut ca invitaţi pe Erminio Sinni şi Corina Chiriac, Nicola, Distincto, Adrian Romcescu, Ladies şi Francesco Napoli, Ramona Bădescu, Millenium, Rafaelo di Pietro, Provincialii şi Gremio Recreativo Cultural Social Escola de Samba Vai - Vai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici