Trucul neaşteptat pentru a avea o minte ageră. Cercetătorii au aflat SECRETUL

Potrivit unui studiu recent, citat de CSID, persoanele care doresc să aibă o memorie de invidiat trebuie să se înfrâneze de la mâncare.

1927 afișări
Imaginea articolului Trucul neaşteptat pentru a avea o minte ageră. Cercetătorii au aflat SECRETUL

Trucul neaşteptat pentru a avea o minte ageră. Cercetătorii au aflat SECRETUL

Conform studiului, un hormon secretat de stomac şi responsabil pentru apetit poate stimula dezvoltarea de noi neuroni şi le oferă protecţie împotriva efectelor îmbătrânirii, conform newscientist.com.

Atunci când stomacul se goleşte, este secretat hormonul foamei, grelina, iar nivelul acestuia în sânge creşte atunci când experimentăm câteva ore de foame.

Specialiştii spun că grelina poate îmbunătăţi şi funcţia cerebrală. Ei au observat că animalele care urmează diete sărace în calorii au abilităţi mentale mai bune, iar motivul poate fi grelina. De asemenea, grelina poate duce la creşterea numărului de conexiuni neuronale.

Află restul poveştii pe CSID

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici