Trupa Aerosmith concertează la Bucureşti, pe 18 iunie

Trupa rock americană Aerosmith concertează la Bucureşti pe 18 iunie, show-ul din Capitală făcând parte din noul turneu, care debutează în Europa pe 10 iunie, în Suedia, se arată pe site-ul oficial al formaţiei, www.aeroforceone.com.

190 afișări
Imaginea articolului Trupa Aerosmith concertează la Bucureşti, pe 18 iunie

Trupa Aerosmith concertează la Bucureşti, pe 18 iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Locul concertului şi preţul biletelor nu au fost încă anunţate.

"Ne întoarcem la cererea publicului, cu mai multă vervă decât oricând altcândva", declară solistul trupei, Steven Tyler.

Primul show din turneu va avea loc pe 10 iunie, în Suedia, fiind urmat de două concerte la Londra şi show-uri în Grecia, Olanda, Belgia, Spania, Franţa, Cehia şi Italia.

Trecutul trupei Aerosmith este marcat de numeroase scandaluri legate de droguri, sex şi certuri. Steven Tyler s-a certat recent cu colegii săi de trupă, alături de care cântă de peste 40 de ani. Această dispută, provocată, în parte, de planurile lui Steven Tyler de a înregistra un album solo, ameninţa să destrame una dintre cele mai de succes trupe rock ale Americii. Însă, într-o nouă declaraţie recentă, Tyler susţinea că este pregătit să revină alături de vechii săi colegi.

Trupa Aerosmith a fost nevoită să anuleze turneul din vara lui 2009, după ce Steven Tyler a căzut pe scenă, la mijlocul unei piese, fracturându-şi umărul. Alte câteva spectacole au fost anulate la începutul turneului, deoarece Steven Tyler se accidentase la picior. Colegii săi nu au arătat niciun fel de milă, atacând public comportamentul celebrului solist şi acuzându-l că a început din nou să se drogheze.

În mai 2008, Steven Tyler s-a internat într-o clinică pentru tratarea dependenţei de medicamente, declarând că avea nevoie de "un mediu sigur" pentru a învinge acea "durere mai severă decât se credea" pe care o resimţea după o serie de operaţii la picior.

Trupa Aerosmith nu a mai lansat un album de studio din 2001, însă vina nu i-a aparţinut doar lui Tyler. Toţi membrii trupei au suferit din cauza unor probleme de sănătate în ultimii zece ani. Joe Perry, de exemplu, a suferit din cauza unor complicaţii apărute după o intervenţie chirurgicală la genunchi.

Aşa-numiţii "băieţi răi din Boston" au devenit celebri la începutul anilor '70 cu hituri rock precum "Dream On" şi "Walk this Way". Dar succesul a fost însoţit de abuzul de droguri şi alcool, astfel încât spre sfârşitul deceniului, vânzările de albume au scăzut şi cei doi chitarişti ai trupei au plecat. Trupa s-a bucurat de o revenire în anii '80, însă tensiunile au persistat.

Trupa rock Aerosmith a fost fondată în 1970, în New Hampshire.

Muzica formaţiei include elemente de pop, heavy metal, glam, R&B şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock.

Aerosmith este trupa americană de hard rock cu cele mai mari vânzări - 150 de milioane de albume la nivel mondial.

Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone.

Printre cele mai cunoscute piese de succes ale grupului american se numără "Walk This Way", "Cryin'", "Janie's Got A Gun", "Dude (Looks Like A Lady)", "Dream On" şi "I Don't Wanna Miss A Thing".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici