Trupa britanică Blur se va destrăma în 2012 - VIDEO

Trupa britanică Blur se va destrăma definitiv în 2012, după un concert pe care îl va susţine în vara acestui an, pentru a marca închiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Londra.

107 afișări
Imaginea articolului Trupa britanică Blur se va destrăma în 2012 - VIDEO

Trupa britanică Blur se va destrăma în 2012 - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul britanic va urca pentru ultima oară pe scenă pe 12 august, în cadrul unui eveniment muzical de proporţii, la care vor fi prezente şi trupele New Order şi The Specials, în Hyde Park din Londra - acelaşi eveniment la care formaţia Blur şi-a făcut o revenire triumfală pe scena concertistică, în 2009, după o pauză de mai mulţi ani,  informează contactmusic.com.

Blur va lansa în aceeaşi perioadă şi un nou single, intitulat "Under the Westway", dar solistul Damobn Albarn a infirmat speculaţiile privind realizarea unui nou album de studio ce ar putea fi lansat în acest an, declarând că doreşte să desfiinţeze trupa atunci când aceasta se află într-un moment de vârf al carierei.

"Mă voi implica şi dedica pentru acest concert 100%, aşa cum am făcut-o şi ultima dată. Iar asta va fi tot. Sper că acesta va fi adevărul: că vom pune capăt astfel istoriei trupei Blur", a declarat Albarn pentru The Guardian.

Blur, o trupă britanică de rock alternativ, a fost înfiinţată în Londra, în 1989, de solistul Damon Albarn, chitaristul Graham Coxon, basistul Alex James şi toboşarul Dave Rowntree.

Grupul Blur a lansat primul lui album, "Leisure", în 1991 şi a devenit cunoscut pe plan internaţional pentru albumul "Parklife", lansat în 1994. Blur, care a experimentat mai multe stiluri muzicale de-a lungul anilor, a avut cel mai mare succes la mijlocul anilor '90, când presa britanică obişnuia să spună că este singurul rival adevărat al trupei Oasis.

După ce chitaristul Graham Coxon a părăsit trupa, Blur şi-a acordat o perioadă de pauză, între anii 2002 şi 2009, iar liderul grupului, Damon Albarn, a profitat pentru a-şi duce la capăt proiectele solo şi pentru a înfiinţa grupul "virtual" Gorillaz, care s-a bucurat de un succes uriaş.

Ultimul album Blur, intitulat "Think Tank", a fost lansat în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici