Trupa Bullet for My Valentine, în premieră la Bucureşti anul viitor

Trupa Bullet for My Valentine va cânta în premieră în România, la festivalul Rock the City 2013, care se va desfăşura pe 27 şi 28 iulie, la complexul Romexpo din Bucureşti, informează organizatorii.

201 afișări
Imaginea articolului Trupa Bullet for My Valentine, în premieră la Bucureşti anul viitor

Trupa Bullet for My Valentine, în premieră la Bucureşti anul viitor (Imagine: Facebook)

Trupa galeză va susţine un recital extraordinar în cea de-a doua seară a festivalului, pe 28 iulie.

Bullet For My Valentine a fost înfiinţată în 1998, în orăşelul Bridgend, din Ţara Galilor, sub numele iniţial de Jeff Killed Jack. După câţiva ani în care a cântat cover-uri heavy metal şi grunge, formaţia şi-a schimbat numele şi - cel mai important - a reuşit să obţină un contract cu Sony BMG. În prezent, trupa compusă din Matthew "Matt" Tuck (solist vocal, chitară ritmică), Michael "Padge" Paget (chitară, voce), Jason James (chitară bass, voce) şi Michael "Moose" Thomas (tobe), are peste trei milioane de discuri vândute şi, până să ajungă la Bucureşti, va lansa un nou album.

Primul album de studio al formaţiei, intitulat "The Poison", a fost lansat în octombrie 2005 şi a adus trupei mai multe premii: pentru Best Newcomer, la Welsh Music Award, Best British Band, oferit de celebra revistă Metal Hammer, respectiv Best British Newcomer şi Best Single (pentru "Tears Don't Fall") oferite de revista Kerrang!. Nu în ultimul rând, trupa a fost invitată să cânte în deschiderea mai multor concerte ale trupelor Metallica şi Guns N' Roses.

Al doilea album Bullet For My Valentine, intitulat "Scream Aim Fire", a fost lansat în ianuarie 2008, la doar câteva zile după lansarea single-ului omonim. Despre acest material discografic, Matt susţine că "are un tempo mult mai agresiv decât precedentul" şi "este un album intens, dar totuşi accesibil, care onorează rădăcinile noastre metal". Odată cu lansarea acestui material, turneele şi recitalurile în cadrul celor mai mari festivaluri din lume s-au ţinut lanţ pentru formaţia galeză.

Al treilea album al trupei a fost lansat în aprilie 2010, sub titlul "Fever". Materialul a fost intens promovat timp de un an, cu rezultate excelente: vânzări de peste 500.000 de exemplare la nivel mondial.

În noiembrie 2012, formaţia a lansat un nou single, intitulat "Temper Temper". Acesta va fi şi titlul viitorului album, programat pentru lansare în prima parte a lunii februarie 2013.

Bullet For My Valentine este cea de-a doua trupă anunţată de organizatorii festivalului Rock The City, alături de Rammstein.

Organizatorii festivalului Rock the City 2013 au pus în vânzare doar abonamente valabile pentru cele două zile ale evenimentului, iar preţurile acestora variază de la 479,25 lei la 143,78 lei. Abonamentele sunt distribuite prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online, pe www.eventim.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici