Trupa de tobe japoneze Bu-Shi-Do, la Bucureşti

Un concert de tobe japoneze, susţinut de formaţia de percuţionişti Bu-Shi-Do, va avea loc marţi, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, prezentând publicului un spectacol ce amestecă muzica tradiţională japoneză cu rimurile moderne, occidentale.

5 afișări
Imaginea articolului Trupa de tobe japoneze Bu-Shi-Do, la Bucureşti

Trupa de tobe japoneze Bu-Shi-Do, la Bucureşti

Potrivit Ambasadei Japoniei, membrii trupei Bu-Shi-Do se află într-un amplu turneu în Europa, în România urmând să susţină doar un singur spectacol.

Cei cinci talentaţi toboşari, cărora li s-a alăturat şi un interpret la shamisen (instrument japonez tradiţional), vor încânta publicul cu ritmurile dinamice ale taiko (tobele japoneze), mixând în egală măsură sonorităţile tradiţionale cu cele jazz şi rock.

Pentru spectacolul de la Bucureşti se vor folosi peste treizeci de tobe de cele mai diferite forme şi dimensiuni - de la cele mici, portabile, până la tobele uriaşe, cu diametrul de peste un metru şi jumătate.

Cunoscută datorită susţinutei sale activităţi concertistice în Japonia şi în străinatate, formaţia Bu-Shi-Do a luat fiinţă în anul 2005 ca trupă de muzică tradiţională japoneză, având în componenţă pe fraţii Hiroshi şi Ajo Motofuji, specialişti ai taiko, şi pe Michiaki Shirata, un experimentat solist la shamisen. În concerte, ei abordează vechi sonorităţi autohtone (în stil tsugaru jonkarabushi şi sukeroku) dar şi ritmuri moderne, dinamice, inclusiv compoziţii proprii. Prestaţia scenică este completată de vestimentaţia care se află între sobrietatea kimonoului tradiţional şi lejeritatea ţinutelor de inspiraţie occidentală.

Pentru concertul de la Bucureşti, s-au mai alăturat trupei şi percuţioniştii Takayuki Hashiguchi, Kyomasa Hanahara, Yuichiro Furusato şi Hidemasa Hanahara, ultimii trei fiind membri ai grupului de acompaniament Mugen.

Biletele pentru spectacol s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, având preţul între 5 şi 52 de lei.

Organizatorii evenimentului sunt: Ambasada Japoniei, Japan Foundation, Opera Naţională Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici