Trupa Foo Fighters, cap de afiş la Festivalul Glastonbury 2016 - VIDEO

Foo Fighters va fi cap de afiş la Festivalul Glastonbury 2016, întrucât Michael Eavis, directorul evenimentului, a decis să ofere trupei americane o a doua şansă, după accidentarea suferită recent de solistul acesteia, Dave Grohl, care a obligat grupul rock să îşi anuleze participarea în acest an.

118 afișări
Imaginea articolului Trupa Foo Fighters, cap de afiş la Festivalul Glastonbury 2016 - VIDEO

Trupa Foo Fighters, cap de afiş la Festivalul Glastonbury 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ediţia din 2015 a Festivalului Glastonbury va începe abia vineri, însă presa britanică afirmă deja că un headliner de anul viitor ar fi semnat pentru a fi prezent la celebrul eveniment muzical britanic: este vorba de trupa Foo Fighters, informează huffingtonpost.co.uk.

Grupul american a fost iniţial confirmat în calitate de cap de afiş pentru ediţia din acest an de la Glastonbury, însă a fost nevoit să îşi anuleze participarea cu doar o săptămână înainte de a susţine un concert pe scena principală a festivalului, după ce solistul Dave Grohl a căzut de pe scenă şi a suferit o fractură gravă la nivelul piciorului drept.

Presa britanică spune că organizatorul festivalului, Michael Eavis, ar fi oferit trupei americane şansa de a fi din nou headliner la Glastonbury, la ediţia de anul viitor.

"Dave a fost dezamăgit dincolo de orice cuvinte din cauza faptului că a fost obligat să se retragă de la Glastonbury, în special din cauza faptului că anularea show-ului s-a produs cu atât de puţin timp înainte de acel concert", a dezvăluit o sursă pentru tabloidul The Sun.

"Însă Michael Eavis a reacţionat foarte repede şi l-a convins să semneze pentru a fi headliner anul viitor, întrucât îşi doreşte cu disperare ca Foo Fighters să fie cap de afiş. Ştie deja că această trupă va face furori la Glasto. Dave Grohl a acceptat imediat oferta sa", a adăugat aceeaşi sursă.

După ce a căzut şi şi-a fracturat piciorul drept în timpul unui concert în Suedia, Dave Grohl a revenit pe scenă şi şi-a continuat show-ul, spre încântarea fanilor prezenţi la acel show. Ulterior, rockerul american a publicat un comunicat emoţionant pe site-ul formaţiei americane, anunţând că, din cauza acelei fracturi, grupul Foo Fighters este obligat să îşi anuleze următoarele concerte, inclusiv cel de la Glastonbury.

Grupul Florence and the Machine, care fusese programat iniţial să cânte înainte de Foo Fighters, a fost confirmat ulterior în calitate de cap de afiş, înlocuind astfel trupa americană.

Ceilalţi doi headlineri din acest an de la Glastonbury sunt trupa rock The Who şi rapperul Kanye West. Alegerea celui din urmă s-a dovedit a fi una deosebit de controversată, întrucât o petiţie care solicită organizatorilor eliminarea rapperului american din line up-ul festivalului şi înlocuirea sa cu o trupă rock a fost deja semnată de peste 15.000 de persoane.

Trupa Foo Fighters, renumită pentru ritmurile sale agresive de chitară, a înregistrat cel mai recent album al ei, "Sonic Highways", în opt oraşe-simbol pentru istoria muzicii din Statele Unite, pentru a se impregna cu spiritul muzicii locale. Albumul a fost produs de casa de discuri Roswell/RCA şi reprezintă o continuare a materialului discografic "Wasting Lights", din 2011, care a fost nominalizat la Grammy Awards.

Piesele pe acest album au fost compuse în timpul unor şedinţe de înregistrare pe care trupa americană le-a organizat în New Orleans, Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New York şi Washington.

Trupa rock Foo Fighters, care, în octombrie 2012, a anunţat că va lua o pauză în carieră pe o perioadă nedeterminată, a revenit pe scenă în decembrie 2013, pentru un concert susţinut pe stadionul Foro Sol din Ciudad de Mexico, unde a cântat hiturile care au consacrat-o, pe lângă o serie de coveruri ale trupelor The Beatles şi Pink Floyd, în faţa unui public format din aproximativ 55.000 de fani.

Solistul şi chitaristul Dave Grohl a înfiinţat trupa Foo Fighters în 1995, în Seattle, după ce formaţia Nirvana, unde cânta la tobe, s-a destrămat, în urma sinuciderii lui Kurt Cobain, în 1994. De-a lungul unei cariere de 20 de ani, Foo Fighters a lansat opt materiale discografice de studio, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Precedentele şapte albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici