Trupa Foo Fighters intră într-o pauză pe perioadă nedeterminată

Dave Grohl, solistul trupei americane Foo Fighters, a declarat că grupul din care face parte îşi va întrerupe cariera şi va lipsi de pe scena muzicală pentru o perioadă ce nu a fost deocamdată determinată.

155 afișări
Imaginea articolului Trupa Foo Fighters intră într-o pauză pe perioadă nedeterminată

Trupa Foo Fighters intră într-o pauză pe perioadă nedeterminată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia concertului pe care Foo Fighters l-a susţinut în cadrul Global Citizen Festival din celebrul Central Park din New York, sâmbătă, Dave Grohl le-a spus celor 60.000 de spectatori din public că formaţia din care face parte îşi va lua o pauză, informează site-ul revistei New Musical Express.

Înainte de a cânta piesa "Learn To Fly", cel de-al patrulea cântec pe care trupa americană l-a interpretat în acea seară, Dave Grohl a spus: "Fără să facem prea mare caz din asta, vă spun că nu mai avem programate alte concerte după acesta. Asta e, s-a terminat. Sincer, nu ştiu când vom susţine din nou un alt concert. Însă aici este locul perfect în care putem să îl susţinem pe acesta".

Fanii trupei americane s-au consolat însă la final, când, după ce au avut ocazia să audă live o serie de piese foarte apreciate de public, precum "My Hero", "Times Like These", "All My Life" şi "Best Of You", înainte să interpreteze ultima piesă, "Everlong", Dave Grohl le-a mărturisit la microfon: "Nu ştiu când, dar cu siguranţă ne vom revedea".

Anterior, la ediţia din acest an a Festivalului Reading din Marea Britanie, Dave Grohl le-a spus spectatorilor că acel show al trupei Foo Fighters urma să fie "ultimul concert pentru o vreme îndelungată". 

Anunţul de la New York a fost făcut sâmbătă seară, când Dave Grohl şi Dan Auerbach de la trupa The Black Keys au urcat la un moment dat pe scenă alături de Neil Young.

Concertul a fost organizat în Central Park pentru a marca întrunirea Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite la New York, luna viitoare, iar organizatorii au folosit o modalitate plină de inventivitate pentru a distribui biletele. Fanii care doreau să obţină un bilet gratuit la concert trebuiau să se conecteze pe site-ul www.globalcitizen.org şi să câştige puncte, urmărind înregistrări video despre sărăcie, malarie, mortalitate infantilă şi alte probleme de interes global.

Organizatorii spun că peste 71.000 de persoane s-au înscris pe site, iar în acest fel au fost vizionate peste 3,5 milioane de pagini pe internet. Organizatorii au acordat apoi 60.000 de bilete gratuite fanilor care au venit la acest concert din celebrul Central Park din New York.

Solistul şi chitaristul Dave Grohl a înfiinţat trupa Foo Fighters în 1995, în Seattle, după ce trupa Nirvana, în care cânta la tobe, s-a destrămat, în 1994, după sinuciderea lui Kurt Cobain. De-a lungul unei cariere de 17 ani, Foo Fighters a lansat şapte materiale discografice de studio, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Toate cele şapte albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici