Trupa Foo Fighters îşi va lansa cel de-al optulea album de studio în noiembrie

Trupa americană Foo Fighters îşi va lansa în noiembrie cel de-al optulea album de studio, care a stat la baza documentarului produs pentru HBO "Foo Fighters: Sonic Highways", înregistrat în opt oraşe din Statele Unite.

44 afișări
Imaginea articolului Trupa Foo Fighters îşi va lansa cel de-al optulea album de studio în noiembrie

Trupa Foo Fighters îşi va lansa cel de-al optulea album de studio în noiembrie (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Albumul, care nu are încă un titlu, este produs de casa de discuri Roswell/RCA şi reprezintă o continuare a materialului discografic "Wasting Lights", din 2011, care a fost nominalizat la Grammy Awards, informează contactmusic.com.

Piesele pentru viitorul album au fost compuse în timpul unor şedinţe de înregistrare pe care trupa americană le-a organizat în New Orleans, Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, Seattle, New York şi Washington.

"Totul a început cu ideea de a înregistra în studiouri diferite din toată ţara (...). Aceste autostrăzi sonore leagă toţi aceşti oameni şi locuri", a declarat Dave Grohl, solistul trupei Foo Fighters, care a regizat documentarul "Foo Fighters: Sonic Highways", alcătuit din opt episoade, în timpul şedinţelor de înregistrare din oraşele americane.

"Este vorba despre o hartă muzicală a regiunii", a spus Dave Grohl în clipul de promovare a documentarului, ce va difuzat pe postul de televiziune HBO.

Documentarul "Foo Fighters: Sonic Highways" este al doilea proiect cinematografic regizat de Dave Grohl, care, în 2013, a realizat filmul documentar "Sound City".

"După ce am regizat «Sound City», mi-am dat seama că îmbinarea dintre muzică şi documentar funcţionează foarte bine, deoarece poveştile dau substanţă şi profunzime cântecelor, ceea ce creează o conexiune emoţională mai puternică", a declarat Grohl pentru revista Billboard.

Trupa rock Foo Fighters, care, în octombrie 2012, a anunţat că va lua o pauză în carieră pe o perioadă nedeterminată, a revenit pe scenă în decembrie 2013, pentru un concert susţinut pe stadionul Foro Sol din Ciudad de Mexico, unde a cântat hiturile care au consacrat-o, pe lângă o serie de coveruri ale trupelor The Beatles şi Pink Floyd, în faţa unui public format din aproximativ 55.000 de fani.

Solistul şi chitaristul Dave Grohl a înfiinţat trupa Foo Fighters în 1995, în Seattle, după ce trupa Nirvana, unde cânta la tobe, s-a destrămat, în urma sinuciderii lui Kurt Cobain, în 1994. De-a lungul unei cariere de aproape 19 ani, Foo Fighters a lansat şapte materiale discografice de studio, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Toate cele şapte albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici