Trupa Hotel FM: Ne-am aşteptat să câştigăm Eurovisionul - VIDEO

Membrii trupei Hotel FM, câştigători ai selecţiei naţionale Eurovision 2011, afirmă că s-au aşteptat să câştige competiţia, iar compozitorul piesei, Gabriel Băruţa, este convins că melodia "va avea priză" la ţările anglo-saxone şi scandinave.

126 afișări
Imaginea articolului Trupa Hotel FM: Ne-am aşteptat să câştigăm Eurovisionul - VIDEO

Trupa Hotel FM: Ne-am aşteptat să câştigăm Eurovisionul (Imagine: www.tvr.ro)

Cei trei membri ai trupei Hotel FM, câştigătoarea selecţiei naţionale Eurovision 2011, au susţinut, miercuri, o conferinţă de presă la Oradea, oraşul unde formaţia s-a întemeiat.

"Ne-am aşteptat (să câştigăm - n.r.), singura problemă a fost notorietatea celorlalţi concurenţi. Suntem o trupă tânără, ne era greu să ne imaginăm că am putea câştiga în faţa unor nume cunoscute, precum Direcţia 5, Claudia Pavel sau Laurenţiu Cazan", a declarat Gabriel Băruţa, membru al formaţiei Hotel FM, compozitorul piesei câştigătoare şi, totodată, pianist şi backing vocals.

El a spus că pentru formaţie va urma "o perioadă dificilă şi plăcută totodată".

"Purtăm pe umeri o responsabilitate naţională şi o şansă de a duce numele României şi al oraşului nostru în străinătate", a adăugat Băruţa.

Deşi sunt încrezători în şansa lor, cei trei au declarat că sunt conştienţi că trebuie să muncească pentru a avea o reuşită la semifinala Eurovision 2011 din Germania.

În viitorul apropiat, Hotel FM va susţine concerte în Malta, Grecia şi Belgia, unde formaţia a fost invitată să participe la selecţiile naţionale pentru Eurovision 2011. Cât despre un concert la Oradea, membri trupei spun că acesta va fi posibil doar când vor avea un repertoriu bine pus la punct.

Solistul trupei, David Bryan, un britanic mutat la Oradea în urmă cu trei ani, a spus că englezii s-au bucurat la fel de mult ca orădenii pentru reuşita lui.

"Am primit telefoane, e-mailuri, mesaje pe Facebook, iar ziare precum The Daily Star şi The Metro au scris povestea", a declarat Bryan.

Cât despre un pronostic la semifinala europeană, Băruţa crede că piesa "Change" va prinde la europeni.

"Având în vedere că e o piesă pop-rock, sunt convins că va avea priză la ţările anglo-saxone şi scandinave. Teama a fost faţă de feedback-ul din România, pentru afară nu avem nicio emoţie. S-ar putea ca ţări precum Serbia să nu ne voteze, dar sunt convins că vom primi voturi de la alte ţări", a încheiat Băruţa.

Trupa Hotel FM s-a format în aprilie 2005, la iniţiativa compozitorului Gabriel Băruţa, grupul cunoscând mai multe schimbări de componenţă. În prezent, trupa este formată din Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz. Membrii trupei s-au făcut remarcaţi anul trecut, când la competiţia naţională Eurovision au ocupat locul 4.

Trupa Hotel FM a câştigat, vineri noapte, finala selecţiei naţionale Eurovision, piesa "Change" urmând să reprezinte România la semifinala internaţională Eurovision Song Contest, care va avea loc la Dusseldorf, Germania, în luna mai.

Trupa Hotel FM a obţinut un total de 22 de puncte - 12 de la juriu şi 10 de la public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici