Trupa Oasis s-ar putea reuni. Fraţii Gallagher au ajuns la un "acord informal" - VIDEO

Rockerii britanici Noel şi Liam Gallagher ar fi ajuns la un "acord informal" în privinţa reformării, în 2016, a trupei Oasis, care s-a destrămat în 2009, în urma unor neînţelegeri între cei doi fraţi, informează site-ul revistei New Musical Express.

138 afișări
Imaginea articolului Trupa Oasis s-ar putea reuni. Fraţii Gallagher au ajuns la un "acord informal" - VIDEO

Trupa Oasis s-ar putea reuni. Fraţii Gallagher au ajuns la un "acord informal" (Imagine: arhiva Mediafax Foto / AFP)

În contextul în care trupa Blur va lansa în curând primul ei album de studio din ultimii 12 ani, stilul muzical britpop ar putea reveni în forţă, afirmă tabloidul Daily Mirror, care a anunţat că fraţii Noel şi Liam Gallagher au ajuns la un "acord informal" în ceea ce priveşte reformarea trupei Oasis în 2016.

Grupul britanic s-a despărţit în 2009, iar Noel a dezvăluit ulterior că principalul motiv al destrămării formaţiei a fost reprezentat de faptul că nu mai putea să lucreze cu fratele său. Relaţiile dintre ei par să se fi îmbunătăţit însă în ultima vreme, iar, luna trecută, Liam a publicat pe Twitter o fotografie cu permisul de acces în culise la unul dintre concertele lui Noel. La rândul său, Noel l-a încurajat apoi în mod public pe fratele său mai tânăr, declarând că susţine planurile acestuia de a înregistra un album solo.

Deşi o potenţială reunire a formaţiei nu a fost deocamdată confirmată în mod oficial, jurnaliştii de la Daily Mirror citează "o sursă bine plasată" din anturajul fraţilor Gallagher, care a spus: "Proiectul se află încă într-un stadiu incipient în ceea ce priveşte detaliile, însă Noel şi Liam s-au împăcat şi sunt dispuşi să ofere relaţiei lor o nouă şansă. Nu a fost semnat niciun contract, însă ei au ajuns la un fel de «gentlemen's agreement»".

"În definitiv, sunt rude şi orice s-ar fi întâmplat în trecut poate fi rezolvat - sunt foarte apropiaţi, în ciuda acelor neînţelegeri", a adăugat aceeaşi sursă.

Noel Gallagher, care va efectua luna viitoare un turneu nord-american de promovare a celui mai recent album al său, "Chasing Yesterday", a evitat de-a lungul anilor să ofere un răspuns tranşant în privinţa posibilităţii de a reforma trupa Oasis. Deşi în primii ani după destrămarea formaţiei a spus că nu va participa niciodată la o reunire a trupei, în luna ianuarie, într-un interviu acordat revistei Q, rockerul britanic a spus că este deschis ideii de reformare a grupului Oasis, însă a precizat că va accepta acest lucru doar din motive financiare.

Potrivit The Mirror, motivaţiile lui Liam Gallagher ar putea avea la bază dorinţa sa de a-şi revigora cariera muzicală, după destrămarea formaţiei sale Beady Eye. Acea trupă s-a destrămat în 2014, după o existenţă de cinci ani şi două albume - ambele primind cronici lipsite de entuziasm.

Considerată un pionier al genului muzical britpop, trupa Oasis a cunoscut un succes uriaş în anii 1990 şi a vândut circa 50 de milioane de discuri. În urma neînţelegerilor dintre cei doi fraţi, trupa Oasis s-a destrămat în august 2009, după o ceartă violentă dintre Liam şi Noel, chiar înainte de a urca pe scena unui concert susţinut la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici