Trupa rock AC/DC îşi lansează al 15-lea album (Video)

Celebra trupă rock australiană AC/DC îşi va lansa pe 20 octombrie cel mai recent album, denumit "Black Ice", a anunţat solistul trupei, Brian Johnson.

32 afișări
Imaginea articolului Trupa rock AC/DC îşi lansează al 15-lea album (Video)

Trupa rock AC/DC îşi lansează al 15-lea album (Video)

Albumul "Black Ice" va fi lansat în exclusivitate prin reţeaua de magazine Wal-Mart şi conţine 15 piese, concepute în cel mai pur stil al trupei australiene AC/DC, dominat de influenţele blues ale partiturilor puternice de chitară, existente şi pe cele 14 albume anterioare, vândute în peste 200 de milioane de copii în lumea întreagă.

"Black Ice" apare după o pauză de şapte ani, după lansarea albumului precedent, "Stiff Upper Lip", din anul 2000. Brian Johnson, solistul trupei, a declarat că a angajat un preparator fizic care să îl ajute să îşi reintre în formă, pentru a fi pregătit pentru turneul mondial al trupei AC/DC, care va debuta în Statele Unite, pe 20 decembrie.

AC/DC a fost fondată la Sydney, Australia, în 1973, de fraţii Angus şi Malcolm Young şi se înscrie în linia pionierilor hard rock-ului, alături de formaţii precum Led Zeppelin, Black Sabbath, Kiss, Van Halen şi Deep Purple.

AC/DC a trecut prin mai multe formule înainte de a lansa albumul de debut, "High Voltage" (1975). Componenţa a rămas stabilă până când basistul Cliff Williams l-a înlocuit pe Mark Evans, în 1977.

În acelaşi an a fost lansat şi albumul "Highway to Hell", cel mai celebru din istoria trupei.

Solistul trupei, Bon Scott, a murit pe 19 februarie 1980, la vârsta de 33 de ani, din cauza abuzului de alcool. AC/DC, împreună cu noul solist al lor, Brian Johnson, a înregistrat apoi "Back in Black", un tribut adus lui Bon Scott, acesta devenind ulterior al cincilea cel mai bine vândut album din istorie.

Trupa s-a situat pe locul al patrulea în topul 100 VH1 al celor mai mari artişti de hard rock.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici