Trupa rock Nazareth are un nou solist

Trupa britanică de hard rock Nazareth a depăşit momentul dificil prin care a trecut recent după plecarea solistului Linton Osborne şi l-a angajat în locul acestuia pe Carl Sentance.

538 afișări
Imaginea articolului Trupa rock Nazareth are un nou solist

Trupa rock Nazareth are un nou solist (Imagine: www.carlsentance.com)

Carl Sentance, fostul solist al trupei Persian Risk, i-a impresionat pe noii săi colegi încă de la prima audiţie, informează contactmusic.com.

Basistul Pete Agnew a spus: "Îl urmăream cu interes pe Carl de ceva vreme deja şi ne plăcea foarte mult de el, apoi i-am cerut să vină să cânte câteva piese alături de noi într-un studio de înregistrări. A venit marţi şi ne-a uluit după doar o jumătate de cântec. I-am oferit postul de solist, iar el a acceptat imediat".

"Vă daţi seama, abia aşteptăm să începem repetiţiile, dar trebuie să mai aşteptăm puţin, deoarece Carl are câteva proiecte care sunt deja programate pentru următoarele săptămâni. Aşadar, abia în aprilie fanii vor putea să asculte cum sună noua formulă de trupă Nazareth", a adăugat el.

Linton Osbourne a părăsit trupa Nazareth în luna ianuarie, după ce îl înlocuise anterior pe solistul original al formaţiei, Dan McCafferty, care a fost nevoit să se retragă din activitatea muzicală din motive medicale.

Trupa britanică Nazareth, una dintre legendele rock ale anilor '60 - '70, a fost înfiinţată în decembrie 1968, în Dunfermline, Scoţia, din "cenuşa" unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V şi The Red Hawks), basistul Pete Agnew şi bateristul Darrell Sweet.

Membrii trupei Nazareth au început să cânte prin cluburile scoţiene la sfârşitul anilor '60 şi au reuşit în doar câţiva ani să lanseze un album care şi în prezent reprezintă o referinţă pentru orice ascultător de rock - "Hair of the dog" -, probabil cel mai cunoscut material discografic al lor, care a inspirat formaţii precum Guns N' Roses.

Balada "Love Hurts", care a făcut înconjurul lumii, câştigând discul de platină şi ocupând prima poziţie în topurile din Europa şi SUA, a rămas o preferată a publicului, chiar şi la aproape patru decenii de la lansare.

Cel mai recent album de studio al formaţiei scoţiene, care a susţinut mai multe concerte şi în România, se intitulează "Rock 'n' Roll Telephone" şi a apărut pe piaţă în anul 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici