Trupa The Prodigy va lansa un nou album în lunile următoare

Trupa britanică The Prodigy va lansa, până la sfârşitul acestui an, un nou album de studio, al şaselea disc al formaţiei, iar stilul noului material va fi un "antidot pentru muzica DJ-ilor", potrivit declaraţiilor lui Liam Howlett, fondator al grupului, informează contactmusic.com.

160 afișări
Imaginea articolului Trupa The Prodigy va lansa un nou album în lunile următoare

Trupa The Prodigy va lansa un nou album în lunile următoare (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Albumul ăsta e curat, organic. E energie şi violenţă pură", a declarat Liam Howlett, membru al trupei The Prodigy, într-un interviu pentru Q Magazine, în care a criticat muzica dance din prezent, despre care spune că este bazată pe formule consacrate, fără să aducă nimic nou.

Noul album al formaţiei The Prodigy, care nu are încă un titlu, este al şaselea disc de studio al trupei şi va include piese precum "Beyond The Death Ray", "Nasty Nasty", "Get Your Fight On", "Wall Of Death" şi "Rottweiler".

De asemenea, pe noul material va fi prezentă piesa "Ibiza", rezultatul colaborării trupei cu Sleaford Mods.

Într-un interviu anterior, Liam Howlett a declarat că noul disc va avea un stil muzical mult mai violent.

"Sună mult mai violent, e mai sălbatic. Nu e influenţat prea mult de trecut şi nu e bazat mai mult pe chitare sau pe sintetizatoare, ci e un amestec dintre cele două. Nu mi se pare că e foarte potrivit pentru difuzarea la radio, mi se pare că e cam extremist", a spus Howlett.

The Prodigy este o trupa englezească de muzică electronică înfiinţată de Liam Howlett în 1990. În prezent, trupa este alcătuită din Liam Howlett ( compozitor şi clăpar), Keith Flint (dansator şi solist), Leo Crabtree (toboşar), Rob Holliday (chitarist) şi Maxim (MC şi solist). Alături de Chemical Brothers şi Fatboy Slim, trupa a fost considerată fondatoare a stilului muzical big beat, care a atins punctul maxim de popularitate între anii 1990 şi 2000.

Trupa The Prodigy a vândut peste 25 de milioane de discuri la nivel mondial şi a câştigat mai multe premii importante în industria muzicală, printre care două Brit Awards, trei premii MTV Video Music, cinci premii MTV Europe Music şi a fost nominalizată la premiile Grammy.

The Prodigy a susţinut un concert la Bucureşti în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici