Trupa U2 va susţine în decembrie concertele din Paris pe care le amânase din cauza atentatelor

Trupa U2 a anunţat, luni, că a reprogramat pentru începutul lunii decembrie cele două concerte pe care ar fi trebuit să le susţină la Paris, dar pe care le amânase din cauza atentatelor teroriste comise în capitala Franţei pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi, informează contactmusic.com.

175 afișări
Imaginea articolului Trupa U2 va susţine în decembrie concertele din Paris pe care le amânase din cauza atentatelor

Trupa U2 va susţine în decembrie concertele din Paris pe care le amânase din cauza atentatelor

Trupa U2 spune că doreşte să reflecte spiritul neînfricat al oraşului Paris prin intermediul celor două concerte speciale, grupate în evenimentul "iNNOCENCE + eXPERIENCE LIVE IN PARIs".

Grupul irlandez trebuia să concerteze iniţial la Paris pe 14 şi 15 noiembrie, dar a anulat acele reprezentaţii după atacurile teroriste comise pe 13 noiembrie în baruri, restaurante, sala de spectacole Bataclan şi în jurul celebrului Stade de France.

"Atât de multe lucruri care au fost luate Parisului în tragica noapte de 13 noiembrie sunt de neînlocuit. Pentru o noapte, asasinii au luat vieţi, au luat muzica, au luat liniştea, însă ei nu au putut să fure spiritul acestui oraş minunat", a declarat Bono, solistul trupei U2.

"Este un spirit pe care trupa noastră îl cunoaşte bine şi vom încerca să îl servim cât putem de bine atunci când vom reveni la Paris pentru aceste concerte, pe care le-am reprogramat pentru 6 şi 7 decembrie. Vom da tot ce avem mai bun în noi, la Paris", a adăugat rockerul irlandez.

Concertul din 7 decembrie va avea loc la Accorhotels Arena Bercy, va fi filmat şi va fi difuzat în aceeaşi zi de postul de televiziune HBO.

De la înfiinţare, în 1976, formaţia irlandeză, a câştigat 22 de premii Grammy şi a susţinut 20 de turnee mondiale.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 - "The Joshua Tree" şi "Rattle and Hum".

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formaţia a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici