U2 a donat peste 7,2 milioane de dolari unor şcoli din Irlanda

Membrii trupei U2 au donat peste 7,2 milioane de dolari (4,4 milioane de lire sterline) unor şcoli din ţara lor natală, Irlanda.

171 afișări
Imaginea articolului U2 a donat peste 7,2 milioane de dolari unor şcoli din Irlanda

U2 a donat peste 7,2 milioane de dolari unor şcoli din Irlanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banii vor fi alocaţi unor programe educative implementate în cadrul sistemului de învăţământ naţional irlandez, în perioada 2011 - 2015, informează contactmusic.com.

Graţie acestei donaţii, şcolile irlandeze vor putea să achiziţioneze echipamente muzicale noi şi să achite salariile unor profesori de muzică.

Donaţia făcută de membrii trupei U2 vine într-un moment în care politicienii irlandezi au votat o lege care prevede reduceri bugetare semnificative în domeniul educaţiei, încercând să redreseze situaţia economică dificilă prin care trece Irlanda.

Joi, presa internaţională a anunţat că Bono, solistul trupei U2, se pregăteşte să intre în curând în "clubul miliardarilor", graţie acţiunilor Facebook pe care le deţine, care valorează 975 de milioane de dolari.

În plus, trupa U2 a doborât de curând un record important, "360° Tour" devenind, la sfârşitul lunii iulie, turneul cu cele mai mari încasări din istorie - 736,1 milioane de dolari. Cel mai recent turneu mondial al grupului, intitulat "360° Tour", promovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Potrivit specialiştilor, acest turneu este cel mai scump din istorie, însă strategia trupei irlandeze de mărire a capacităţii scenice, cu ajutorul unei uriaşe scene mobile rotative, o premieră în domeniu, a avut rezultatele scontate. Fiecare concert a generat încasări medii de 7 milioane de dolari, fiind urmărit, în medie, de aproape 70.000 de spectatori - un nou record în domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici