Ultima bere pe patul de moarte. Fotografia care a devenit virală pe internet

De ce atât de mulţi dintre noi rezonăm cu fotografia unui bunic surprins în ultimele sale clipe de viaţă, înconjurat de familie şi savurându-şi berea finală?

736 afișări
Imaginea articolului Ultima bere pe patul de moarte. Fotografia care a devenit virală pe internet

Ultima bere pe patul de moarte. Fotografia care a devenit virală pe internet

Ultima dorinţă a lui All Norbert Schemm din Wisconsin, în vârstă de 87 de ani, a fost să bea o bere împreună cu cei dragi. Au râs şi au depănat amintiri, iar apoi au făcut o poză de grup pe care Tom, fiul bătrânului, a distribuit-o pe grupul de Whatsapp al familiei.

Câteva ore mai târziu, când domnul Schemm s-a stins din viaţă şi nepotul  acestuia, Adam, a publicat fotografia pe social media, întreaga familie a rămas surprinsă de numărul copleşitor de reacţii pe care postarea le-a provocat.

 

Poza adunase deja peste 4.000 de comentarii şi 30.000 retweets numai pe Twitter, fiind distribuită ulterior şi pe alte platform online.

Adam a declarat: „Ştiu că bunicul zâmbeşte. Face ceea ce şi-a droit întotdeauna”, relatează BBC. A avut ezitări în a face postarea, dar acum acum se bucură că a putut împărtăţi acest moment frumos cu atât de mulţi oameni.  S-a format o comunitate în jurul acestei postări şi au fost dezvăluite poveşti similar din toate colţurile lumii.

De ce rezonăm cu astfel de conţinut?

Scriitoarea Ann Neumann spune că „este ceva cu care rezonăm pentru că e ceva ce ne dorim cu toţii. Pentru că imaginea ne oferă prilejul de a ne gândi la cei dragi şi de a fi alături de familia Schemm într-un moment atât de profund.” Ea subliniază faptul că imaginea surprinde ceea ce majoritatea oamenilor îşi doresc  în ultimele clipe – să fie înconjuraţi de cei dragi.

„Dacă este ceva ce putem învăţa din fotografie, acesta e faptul  că nu putem ţine timpul în loc pentru cei pe care îi iubim, dar că putem în schimb să râdem şi să savurăm o bere împreună. Timpul e limitat”, continua Neumann.

Adam este convins că bunicul său ar fi mândru de atenţia deosebită  de care a avut parte această postare. Cea mai importantă lecţie de viaţă de la Schemm este „să fii bun, să-I iubeşti pe ceilalţi, mai ales propria familie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici