Ultimii nouă semifinalişti, vineri seară pe scena Cerbului de Aur -GALERIE VIDEO

Ultimii nouă concurenţi din cadrul festivalului Cerbul de Aur, desfăşurat în Piaţa Sfatului din Braşov, au încercat, vineri seară, să convingă juriul şi publicul că merită să ajungă în finală pentru câştigarea marelui trofeu.

66 afișări
Imaginea articolului Ultimii nouă semifinalişti, vineri seară pe scena Cerbului de Aur -GALERIE VIDEO

Ultimii nouă semifinalişti, vineri seară pe scena Cerbului de Aur (Imagine: Mediafax Foto)

După evoluţia concurenţilor, juriul va decide care sunt finaliştii, aceştia urmând să se mai înfrunte o dată sâmbătă seară.

Ultima semifinală i-a aliniat la start pe Claudia Faniello (Malta), Emin Hasan (Azerbaidjan), Glen Vella (Malta), Laura (Finlanda), Ori Piaf (Israel), Nadine (România), Orlin Pavlov (Bulgaria), Antonino (Italia) şi Pasha (Moldova).

Majoritatea concurenţilor au rămas în sfera pop-dance fără să se abată prea mult de la acest gen, cu excepţia reprezentantei României, Nadine, care a cântat folk jazz, şi de reprezentanta Israelului, Ori Piaf, care a reamintit spectatorilor de Edith Piaf.

Claudia Faniello, reprezentanta Maltei, a încântat prin vocea gravă şi naturaleţe, în timp ce compatriotul ei Glen Vella a cântat un altfel de "Andrii Popa" decât o ştim de la Phoenix, preferând să cânte piesa haiducească în stil Michael Jackson.

Emin Hasan din Azerbaidjan i-a făcut o surpriză lui Gabriel Cotabiţă şi a interpretat piesa acestuia, "Noapte albastră", cu puternice ritmuri orientale.

Reprezentanta Finlandei, Laura, a încercat să se distreze precum fetele din Balcani şi a invitat toate femeile prezente în Piaţa Sfatului să danseze şi să cânte cu ea "Balkan Girls".

După patru concurenţi care au cântat şi dansat cum au ştiut mai bine, interpreta din Israel, Ori Piaf, a schimbat registrul şi a mai domolit atmosfera. Cu o voce extrem de asemănătoare cu cea a celebrei cântăreţe franceze Edith Piaf, al cărei nume l-a împrumutat pentru scenă, Ori a cântat o piesă în limba franceză şi apoi o melodie de petrecere a lui Gică Petrescu - "Uite-aşa aş vrea să mor".

Orlin Pavlov din Bulgaria nu a fost spectaculos şi s-a concentrat mai mult pe interpretare. El a cântat piesa "Şi ce dacă" a celor de la Direcţia 5 în stil pop-dance, eliminând orice urme rock din melodie. Orlin se află, de altfel, la a doua încercare de a cuceri trofeul Cerbul de Aur, după ce în 2003 a ocupat locul 3 la festival împreună cu trupa Kaffe.

Antonino din Italia s-a remarcat faţă de ceilalţi interpreţi prin timbrul său vocal gutural, potrivit mai degrabă pentru blues&jazz decât pentru pop-dance. El a ales să participe în concurs cu melodia lui Horia Brenciu "Septembrie luni".

Ultimul concurent, Pasha din Moldova, a luat ochii cu o coregrafie atipică. El a venit pe scenă cu mâinile încătuşate şi acompaniat de trei dansatoare "poliţiste", ca decor pentru piesa sa intitulată "No crime". După spectacolul coregrafic, tânărul artist format la şcolile de artă din Transnistria a schimbat ritmul şi s-a aşezat la pian, unde a interpretat o piesă scrisă de Andrei Tudor şi intitulată "Forgive".

După evoluţia ultimilor concurenţi, juriul va desemna, în cursul zilei de sâmbătă, cei nouă finalişti din cei 25 câţi au evoluat în primele trei seri, care vor urca încă o dată pe scenă în confruntarea finală.

Cel mai bun dintre ei va primi trofeul Cerbul de Aur în valoare de 10.000 de euro, urmat de Cerbul de Argint - 7.000 de euro şi Cerbul de Bronz - 5.000 de euro. Atât juriul , cât şi telespectatorii (care au la dispoziţie o linie de SMS unde îşi pot vota favoriţii) vor acorda câte un premiu special în valoare de 3.000 de euro.

Seara de vineri a fost încheiată cu recitalul trupei Direcţia 5, care a umplut aproape până la refuz Piaţa Sfatului. Fanii trupei au cântat alături de Cristi Enache şi trupa acestuia până aproape de ora 01.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici