Ultra Violet, fosta muză a lui Andy Warhol, a murit la 78 de ani - VIDEO

Artista franco-americană Isabelle Collin Dufresne, fosta muză a artistului de avangardă Andy Warhol, cunoscută sub denumirea de Ultra Violet, a decedat sâmbătă, la New York, la vârsta de 78 de ani, din cauza unui cancer.

260 afișări
Imaginea articolului Ultra Violet, fosta muză a lui Andy Warhol, a murit la 78 de ani - VIDEO

Ultra Violet, fosta muză a lui Andy Warhol, a murit la 78 de ani (Imagine: captură video)

Născută la Tronche, în apropiere de Grenoble, Isabelle Collin Dufresne a fost la început sursa de inspiraţie a pictorului Salvador Dali, împărţindu-şi timpul între New York şi Spania. Pe Andy Warhol l-a întâlnit în 1963, devenind muza acestuia şi una dintre vedetele studioului "The Factory".

Ulterior, artista a adoptat numele de Ultra Violet, după ce şi-a vopsit părul violet - cu care a fost identificată apoi, ca un simbol al culturii pop.

Totodată, Ultra Violet a jucat în aproximativ 15 filme, printre care "Macadam Cowboy", de John Schlesinger, şi "Desprinderea/ Taking off", de Milos Forman.

În autobiografia sa, "Famous For Fifteen Minutes: My Years With Andy Warhol", apărută în 1988 şi tradusă în 17 limbi, Ultra Violet a relatat pe larg excesele din anii petrecuţi în studioul "Factory", marcaţi de consumul de droguri şi de orgiile sexuale. David Conte a compus o operă despre viaţa artistei, intitulată "Famous", cu un libret de John Stirling Walker.

Artistă polivalentă - preocupată de scris, pictură, sculptură şi fotografie - Isabelle Collin Dufresne a avut două studiouri de creaţie, unul la Nisa, iar celălalt, în cartierul Chelsea din New York.

În luna mai, galeria Dillon din Chelsea a organizat o expoziţie cu aproximativ 40 dintre lucrările artistei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici