Uma Thurman salvează eleve răpite în Uganda, în "Girl Soldier"

Uma Thurman va juca în drama independentă "Girl Soldier", produsă de compania Caspian Pictures, rolul unei călugăriţe care reuşeşte să salveze 140 de eleve răpite în Uganda, informează variety.com.

46 afișări
Imaginea articolului Uma Thurman salvează eleve răpite în Uganda, în "Girl Soldier"

Uma Thurman salvează eleve răpite în Uganda (Imagine: caspianpictures.net)

Acest proiect va fi produs de Diane Nabatoff şi Allan Mindel, iar Will Raee va asigura regia, pe baza unui scenariu semnat de Stephanie Pinola şi Karen Croner.

Filmările vor începe în primul trimestru al anului 2010.

Povestea acestui film este inspirată din romanul "Stolen Angels", scris de Kathy Cook, ce relatează raidul rebelilor ugandezi într-o şcoală, în 1996, de unde au răpit toate elevele, pe care intenţionau să le transforme în viitori soldaţi şi în sclave sexuale.

O profesoară de la această şcoală, Sister Caroline, i-a urmărit pe rebeli până la baza acestora şi le-a cerut să le elibereze pe tinerele eleve.

Un număr de 110 tinere fete au putut fi eliberate în urma cererii acestei călugăriţe, care a început de atunci o adevărată cruciadă de-a lungul anilor care au urmat, prin care le-a solicitat părinţilor, Guvernului ugandez, Naţiunilor Unite şi Papei să vină în ajutorul nu doar a elevelor sale, ci a tuturor copiilor ţinuţi în captivitate de rebeli.

"Acesta este un film care trebuia pur şi simplu făcut", a declarat Uma Thurman. "E peste puterea mea de înţelegere ca în zilele noastre exploatarea copiilor soldaţi să treacă practic neobservată şi neraportată de mass-media occidentală", a adăugat actriţa americană.

Compania Caspian Pictures a fost înfiinţată în 2008 de Will Raee şi Brian Bullock, cu scopul declarat de a produce filme care să trezească conştiinţa socială şi să se adreseze unui public cât mai larg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici