Un album cu autografe ale membrilor formaţiei The Beatles va fi scos la licitaţie

Un album "Meet The Beatles!", pe coperta căruia se găsesc autografele membrilor celebrei formaţii britanice, va fi scos la vânzare în luna martie, în licitaţia Marvels of Modern Music, organizată online de casa RR Auction.

175 afișări
Imaginea articolului Un album cu autografe ale membrilor formaţiei The Beatles va fi scos la licitaţie

Un album cu autografe ale membrilor formaţiei The Beatles va fi scos la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Meet The Beatles!", cel de-al doilea material discografic al trupei lansat în Statele Unite ale Americii, a fost dăruit, cu 50 de ani în urmă, medicului lui George Harrison, care l-a vindecat pe acesta de amigdalită, în februarie 1964, informează contactmusic.com.

Tratamentul prescris de doctorul Jules Gordon i-a permis lui George Harrison să cânte, alături de ceilalţi membri ai trupei, în emisiunea "The Ed Sullivan Show", care a marcat prima lor apariţie televizată din Statele Unite, după ce lipsise de la repetiţii cu câteva zile înainte.

Alături de acest album, din lotul care va fi scos la licitaţie pe 13 martie mai fac parte o schiţă desenată de John Lennon, ce reprezintă o femeie goală alături de o oaie, şi o copie cu autograf a primului lor EP, "Twist and Shout". Lotul scos la licitaţie este estimat la suma de 10.000 de dolari.

Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon şi George Harrison au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici