Un album cu balade interpretate de Gorbaciov, vândut cu 165.000 de dolari

Un album ce conţine şapte balade romantice interpretate de Mihail Gorbaciov, dedicat memoriei soţiei sale Raisa Gorbaciova, a fost vândut la o licitaţie organizată în scopuri caritabile la Londra, informează nme.com.

16 afișări
Imaginea articolului Un album cu balade interpretate de Gorbaciov, vândut cu 165.000 de dolari

Mihail Gorbaciov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albumul "Songs for Raisa" conţine şapte balade ruseşti interpretate de fostul lider de la Kremlin, care erau preferate de Raisa, soţia acestuia, decedată în 1999 din cauza unei forme acute de leucemie.

"Discul conţine şapte dintre piesele favorite ale Raisei", a mărturisit Mihail Gorbaciov într-o conferinţă de presă, precizând faptul că pentru a realiza acest album a fost ajutat de Andrei Makarevich, solistul trupei rock Mashina Vremeni.

Albumul a fost vândut la Londra, în cadrul unei licitaţii organizate, la începutul acestei săptămâni, în beneficiul Fundaţiei Raisa Gorbaciova, care sprijină copiii bolnavi de cancer.

Potrivit presei din Marea Britanie, "un filantrop britanic" a cumpărat acest album, care este unicat.

Prezent la acest eveniment, Mihail Gorbaciov a urcat pe scenă şi a interpretat piesa "Old Letters", o veche baladă rusească, în prezenţa celor 350 de invitaţi, printre care s-au aflat Sarah Gordon, soţia premierului britanic, J. K. Rowling, autoarea romanelor din seria "Harry Potter", actriţa Vanessa Redgrave, Boris Johnson, primarul Londrei, şi ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Iuri Fedotov.

Deoarece albumul este unicat, fanii ruşi contează pe "filantropia muzicală" a persoanei care a achiziţionat acest disc la licitaţie şi speră că, în viitor, vor putea să descarce piesele de pe acest album de pe o reţea online de filesharing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici