Un altar grecesc antic a fost descoperit într-un sit arheologic din Sicilia

Un altar grecesc antic datând de peste 2.000 de ani a fost descoperit în situl arheologic din Segesta, pe insula italiană Sicilia, au anunţat vineri autorităţile locale.

625 afișări
Imaginea articolului Un altar grecesc antic a fost descoperit într-un sit arheologic din Sicilia

Sursa foto: Twitter

Guvernul regional al Siciliei a declarat că altarul a fost probabil folosit la apogeul influenţei culturale elene, chiar înainte de ascensiunea Imperiului Roman în primul secol înainte de Hristos (î.Hr.).
 
Acesta a fost îngropat timp de secole de câţiva centimetri de pământ şi vegetaţie în zona acropolei sudice din situl Segesta, care se află în partea de vest a insulei, potrivit Reuters.
 
"Situl Segesta nu încetează să ne uimească", a declarat ministrul regional al culturii din Sicilia, Francesco Paolo Scarpinato.
 
"Săpăturile continuă să scoată la iveală... piese care adaugă noi perspective şi interpretări unui sit în care sunt stratificate mai multe civilizaţii", a spus el într-o declaraţie.
 
Segesta, renumit pentru templul său din secolul al V-lea î.Hr. a fost un oraş grecesc antic aşezat între munţi.
 
În afară de altar, arheologii au mai scos la iveală o relicvă de formă similară despre care cred că ar fi putut fi un suport pentru o sculptură.
 
Ambele descoperiri sunt perfect conservate, a precizat guvernul regional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici