Un artist italian a creat o ”sculptură invizibilă”. Suma pentru care a reuşit să o vândă

  • Artistul italian Salvatore Garau, cunoscut pentru lucrările sale ciudate, a reuşit să vândă una dintre cele mai recente creaţii ale sale: o sculptură invizibilă în valoare de 15.000 de euro.
  • Piesa intangibilă, definită de autor, se numeşte „Eu sunt” (‘Io sono’, în italiană), şi a fost vândută la casa de licitaţii Art-Rite.
  • Spre deosebire de arta digitală, această operă este complet invizibilă şi, prin urmare, nu poate fi reprodusă pe internet.
4324 afișări
Imaginea articolului Un artist italian a creat o ”sculptură invizibilă”. Suma pentru care a reuşit să o vândă

Sursa foto: Instagram

În ciuda particularităţii sale, statuia conţine recomandări pentru cumpărătorul său: trebuie să vă asiguraţi că această statuie „invizibilă” are suficient spaţiu Prin urmare, într-o casă privată, trebuie să fie plasată într-o cameră specială fără obstacole şi cu dimensiuni de aproximativ 150x150 de metri. Cu toate acestea, sistemele de iluminat sau de climatizare nu sunt absolut necesare, oricum nu puteţi vedea nimic, potrivit NewsBeezer.

Nu este prima dată când Garau ”îşi expune” sculpturile invizibile, el făcuse deja acest lucru în prima sa expoziţie imaterială numită „Buddha în contemplare”, pe care a expus-o ultima dată în Plaza de la Scala din Milano, în februarie. 

Lucrările terminate apar în catalogul de pe site-ul Art rite, dar, din moment ce este o lucrare invizibilă, nu există nicio fotografie. De fapt, singurul element tangibil şi vizibil al sculpturii invizibile este certificatul de garanţie emis de cumpărător, care atestă arhiva lucrării.

Deşi a primit multe critici pentru vânzarea sa de milioane de dolari şi asta înseamnă că arta modernă este exagerată, artistul însuşi spune: „Rezultatul bun al licitaţiei mărturiseşte un fapt irefutabil. Golul nu este altceva decât un spaţiu plin de energie şi, chiar dacă îl golim şi nu mai rămâne nimic, nimic nu are vreo greutate conform principiului incertitudinii lui Heisenberg ”.

„Deci are energie care se condensează şi se transformă în particule, ei bine, în noi. Dacă decid să expun o sculptură imaterială într-o anumită cameră, acea cameră va concentra o anumită cantitate şi densitate de gânduri la un anumit punct şi va crea o sculptură care va lua diferite forme chiar din titlul meu”, a spus el.

Opera lui Salvatore Garau a deschis dezbaterea cu privire la ceea ce contează ca artă şi mai mult, criticii spunând că ar trebui să existe consens, mai ales că este o lucrare apreciată în milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici