Un automobil Bugatti din 1937, scos la licitaţie

Un automobil Bugatti din 1937, care a fost ţinut într-un garaj din Newcastle (Marea Britanie) aproape 50 de ani, va fi scos la licitaţie luna viitoare, la Paris, fiind evaluat la o sumă de peste 4,35 milioane de dolari, informează bbc.co.uk.

19 afișări
Imaginea articolului Un automobil Bugatti din 1937, scos la licitaţie

Un automobil Bugatti din 1937, scos la licitaţie (Imagine: bbc.co.uk)

Automobilul, un Bugatti model 57S Atalante, şi-a petrecut ultimii 47 de ani într-un garaj şi a fost scos la lumină de rudele proprietarului lui, un medic din Newcastle, Marea Britanie, după decesul acestuia.

Maşina, despre care se crede că face parte dintr-o serie de doar 17 vehicule, va fi scoasă la licitaţie la Paris, luna viitoare.

Primul posesor al maşinii a fost primul preşedintele al Clubului de Automobilism Britanic, Earl Howe, vehiculul intrând ulterior în proprietatea unui fost chirurg militar. După moartea acestuia, în 2007, rudele au primit ca moştenire cheile unui garaj, unde au descoperit, alături de preţiosul Bugatti, alte două automobile, un Aston Martin clasic şi un Jaguar E.

Modelul Bugatti 57S este o maşină foarte apreciată de adevăraţii colecţionari, patru automobile din această serie fiind expuse la Muzeul Naţional al Automobilului din Mulhouse, Franţa, celelalte exemplare făcând parte din colecţii particulare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici