Un băiat de 13 ani din SUA, primul care a învins jocul video Tetris

Un băiat de 13 ani din Oklahoma pare să fi devenit primul „jucător uman” care a reuşit să învingă Tetris, clasicul joc video de la Nintendo, relatează BBC.

1399 afișări
Imaginea articolului Un băiat de 13 ani din SUA, primul care a învins jocul video Tetris

Willis Gibson a postat pe canalul său de YouTube un videoclip cu momentul în care a ajuns la nivelul 157, provocând blocarea jocului. I-a luat doar 38 de minute pentru a învinge jocul, relatează sursa citată.

Până acum câţiva ani, jucătorii credeau că este posibil să joace doar până la nivelul 29.

Jocul video a fost creat în 1984 de un inginer sovietic, Alexei Pajitnov, şi a câştigat popularitate după apariţia sa pe consola NES de la Nintendo în 1989. În prezent, jocul poate fi jucat pe o serie de console şi platforme, inclusiv pe telefoane mobile.

În 2010, Thor Aackerlund a reuşit să ajungă la nivelul 30 folosind o tehnică numită hypertapping. Una prin care jucătorul izbuteşte să mişte controlerul mai repede decât viteza din joc.

Acest lucru a determinat şi alţi jucători să adopte hypertapping şi alte tehnici pentru a vedea cât de departe pot ajunge, însă, până luna trecută doar AI a reuşit să ajungă la adevăratul „ecran de ucidere” al jocului. Un aşa-numit „ecran de ucidere” apare atunci când un jucător atinge un nivel care provoacă blocarea jocului.

Revenind la Willis Gibson - care poartă numele de Blue Scuti pe YouTube -, el s-a apucat de acest joc de când avea 11 ani şi a participat la mai multe turnee de gaming.

„Când am început să joc acest joc nu m-am aşteptat niciodată să se blocheze jocul sau să îl bat”, a scris el pe canalul său de YouTube.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici