Un bărbat s-a căţărat pe cea mai înaltă clădire din Londra, un zgârie nori cunoscut drept „Ciobul” | VIDEO

Pe reţelele de socializare au fost publicate imagini cu un bărbat care se caţără pe construcţia „The Shard” din Londra, una dintre cele mai înalte clădiri din Europa, informează The Guardian.

1429 afișări
Imaginea articolului Un bărbat s-a căţărat pe cea mai înaltă clădire din Londra, un zgârie nori cunoscut drept „Ciobul” | VIDEO

Un bărbat s-a căţărat pe cea mai înaltă clădire din Londra, un zgârie nori cunoscut drept „Ciobul”

Poliţiştii l-au interogat pe bărbat la faţa locului, dar nu l-au arestat. Acesta a fost surprins de trecători luni dimineaţa, în jurul orei 05.15.

Martorii au publicat imagini cu bărbatul, care, potrivit Daily Mirror, s-ar fi căţărat fără vreun echipament special, scrie The Guardian

„Poliţiştii au fost sesizaţi luni dimineaţa, în jurul orei 05.15, cu privire la un bărbat care se căţăra pe The Shard. Serviciile de urgenţă au  verificat starea de sănătate a bărbatului, iar acesta a fost interogat de către agenţi în interiorul clădirii. Bărbatul nu a fost arestat”, au afirmat autorităţile.

„Am avut un incident luni dimineaţă, dar persoana au fost capturată şi reţinută de poliţie. Unele zone din jurul clădirii, care au fost închise din motive de securitate, au fost mai apoi redeschise publicului”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Real Estate Management, compania care gestionează clădirea.

„Siguranţa publică şi securitatea celor care lucrează sau locuiesc în clădire sunt foarte importante pentru noi”, a adăugat Real Estate Management.

Utilizatorii de pe reţelele de socializare au reacţionat şi ei, majoritatea fiind uluiţi de incident, dar şi foarte curioşi să afle motivul din spatele deciziei bărbatului de a escalada faimoasa clădire. 

Acesta nu este primul incident de acest fel. În anul 2012, propietarii clădirii au obţinut un ordin de restricţie împotriva lui Alain Robert, un căţărător francez, supranumit „Spiderman al Franţei”.

Printre alţi căţărători care au escaladat clădirea, se numără un Youtuber numit CassOnline, acesta escaladând clădirea în 2017. În 2013, un grup de activişti Greenpeace au escaladat clădirea pentru o protesta faţă de forajele petroliere din Oceanul Arctic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici