Un câine care a salvat oameni în 11 septembrie 2001 va fi clonat

Un câine, care a salvat oameni de sub dărâmături după atentatele de la World Trade Center de la 11 septembrie 2001 din New York, va fi clonat, a anunţat marţi compania californiană care va efectua operaţia în parteneriat cu un laborator sud-coreean.

84 afișări
Imaginea articolului Un câine care a salvat oameni în 11 septembrie 2001 va fi clonat

Un câine care a salvat oameni în 11 septembrie 2001 va fi clonat

Trakr, un ciobănesc german care trăieşte împreună cu stăpânul său, James Symington, la Los Angeles, a fost ales de BioArts International drept câinele "cel mai demn de a fi clonat" în cadrul unui concurs care a oferit proprietarilor posibilitatea de a-şi replica gratuit animalul favorit.

James Symington a precizat că el însuşi împreună cu Trakr au fost printre primii membri ai echipelor de intervenţie care au ajuns la locul atentatelor şi că ei sunt cei care l-au descoperit pe cel care avea să fie ultimul supravieţuitor găsit la nouă metri sub dărâmături.

În vârstă de 15 ani, câinele a pierdut capacitatea de a-şi folosi partea anterioară în urma unei boli care i-a afectat nervii.

"Trakr este totul pentru mine", a declarat stăpânul său. "A şti că o parte din el va supravieţui este cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată", a adăugat acesta.

Compania BioArts a precizat că luna viitoare va trimite mostre de ADN ale câinelui partenerului său, laboratorului sud-coreean Sooam Biotech Research Foundation.

Clona urmează să fie realizată până la sfârşitul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici