Un câine japonez a fost aclamat ca erou pentru că a salvat viaţa victimei unui atac de cord

Un câine a fost aclamat ca un erou în Japonia, după ce a salvat viaţa unui bărbat care făcea un atac de cord, dând alarma cu lătratul său neîncetat.

1398 afișări
Imaginea articolului Un câine japonez a fost aclamat ca erou pentru că a salvat viaţa victimei unui atac de cord

Sursa foto: Twitter

Koume, o corcitură în vârstă de 5 ani, a primit o scrisoare oficială de apreciere din partea pompierilor locali, în cadrul unei ceremonii speciale desfăşurate luna trecută, pentru munca ei curajoasă la un club de echitaţie din Wakaba-ku, oraşul Chiba.
 
Potrivit clubului de echitaţie, un bărbat în vârstă de 50 de ani s-a prăbuşit în parcul de echitaţie pe 25 februarie. Koume, o căţeluşă de obicei placidă, a dat alarma cu lătratul ei, ceea ce a permis apoi oamenilor să se grăbească să vină în ajutorul bărbatului.
 
"Koume este de obicei liniştită şi latră doar în circumstanţe rare", a declarat Yuna Maruo, un instructor de echitaţie în vârstă de 23 de ani care a participat la salvarea bărbatului în acea zi. "Dar atunci când apare o urgenţă, Koume latră".
 
Departamentul de Pompieri din Wakaba a declarat că tratamentul salvator poate fi administrat victimelor atacului de cord dacă oamenii sunt atenţi la "cea mai mică schimbare", relatează CNN
 
"Acţiunea lui Koume de a cere ajutor şi acţiunile personalului au fost un răspuns perfect", a declarat un oficial al departamentului de pompieri.
 
Potrivit clubului, lătratul lui Koume a permis personalului să cheme rapid o ambulanţă, iar paramedicii au folosit la timp un defibrilator extern automat pe călăreţ.
 
De atunci, bărbatul a revenit la echitaţie la club.
 
Clubul a declarat că a angajat femele canine ca "mascote" pentru a întâmpina membrii de generaţii întregi.
 
Potrivit lui Maruo, Koume a atras atenţia anterior asupra unui cal care a încercat să fugă din incintă sărind un gard şi când un alt cal bătrân avea dificultăţi în a se ţine pe picioare singur.
 
Koume a crescut sub îngrijirea unui alt căţeluş numit Ume, despre care Maruo crede că a ajutat-o să o înveţe cum să ceară ajutor în caz de criză.
 
Mentorul lui Koume a decedat între timp, dar instructorul de echitaţie a spus: "Ume trebuie să fie fericită în rai".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici