Un colier al celebrei cântăreţe Oum Kalsoum, vândut pentru aproape 1 milion de euro

Un colier antic format din 1.888 de perle care a aparţinut celei mai mari cântăreţe a lumii arabe, Oum Kalsoum, a fost adjudecat, marţi, pentru suma de 1.385.000 de dolari (889.000 de euro), la o licitaţie organizată la Dubai de casa Christie's, informează english.alarabonline.org.

29 afișări
Imaginea articolului Un colier al celebrei cântăreţe Oum Kalsoum, vândut pentru aproape 1 milion de euro

Un colier al celebrei cântăreţe Oum Kalsoum, vândut pentru aproape 1 milion de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Licitaţia a avut loc la un hotel de lux din Emirates Towers.

Colierul a fost vândut pentru o sumă de zece ori mai mare decât cea de evaluare (79.000 de euro) stabilită de casa Christie's, iar cumpărătorul, originar din Orientul Apropiat, a fost aplaudat de persoanele prezente la licitaţie.

Colierul constituie bijuteria preferată a cântăreţei de origine egipteană, ale cărei cântece sunt încă foarte populare în lumea arabă, la peste 30 de ani de la moartea sa.

Oum Kalsoum a fost foarte apreciată pentru operele sale caritabile şi a donat mare parte din averea sa în timpul vieţii.

Colierul i-a fost oferit de preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Cântăreaţa a murit în 1975, la vârsta de 70 de ani. Milioane de egipteni au ieşit pe străzile din Cairo pentru a-i aduce un omagiu în timpul funeraliilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici