Un concert a fost întrerupt în Malaezia după ce solistul britanic Matty Healy a sărutat pe scenă un coleg de trupă / În ţara asiatică homosexualitatea este o infracţiune

Trupa britanică de pop-rock The 1975 şi-a întrerupt vineri seară concertul la un festival de muzică din Malaezia, după ce solistul Matty Healy a sărutat pe scenă un coleg de trupă şi a criticat legile anti-LGBT din această ţară, scrie Reuters.

492 afișări
Imaginea articolului Un concert a fost întrerupt în Malaezia după ce solistul britanic Matty Healy a sărutat pe scenă un coleg de trupă / În ţara asiatică homosexualitatea este o infracţiune

Concertul trupei pop-rock The 1975 a fost întrerupt în Malaezia, din cauza unui sărut pe scenă

Homosexualitatea este o infracţiune în Malaezia, ţară cu majoritate musulmană. Grupurile pentru drepturile omului au avertizat asupra intoleranţei tot mai mari faţă de persoanele lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale din această ţară.

În videoclipurile postate pe reţelele de socializare, Matty Healy a fost văzut sărutându-l pe basistul Ross MacDonald după ce a ţinut un discurs plin de înjurături în faţa publicului la festivalul de muzică Good Vibes din Kuala Lumpur, în care a criticat poziţia guvernului malaezian împotriva homosexualităţii.

El a declarat că trupa a luat în considerare posibilitatea de a se retrage de la spectacol, dar nu a vrut să-şi dezamăgească fanii din Malaezia.

„Am făcut o greşeală. Atunci când am rezervat spectacolele, nu m-am uitat la asta”, a spus el. „Nu văd ce naiba rost are... să invităm The 1975 într-o ţară şi apoi să ne spunem cu cine putem face sex”.

Mai târziu, Healy a întrerupt concertul, spunând mulţimii: „În regulă, trebuie să plecăm. Tocmai am fost interzişi din Kuala Lumpur, ne vedem mai târziu”.

Trupa nu a putut fi contactată de Reuters pentru comentarii. Healy a fost criticat pentru că a sărutat un fan de sex masculin la un concert din 2019 în Emiratele Arabe Unite, care are, de asemenea, legi împotriva actelor homosexuale, potrivit presei.

Într-o declaraţie, organizatorii Good Vibes au declarat că trupa a fost oprită din cauza „nerespectării normelor locale de interpretare”.

Ministrul malaezian al comunicaţiilor, Fahmi Fadzil, a calificat prestaţia trupei drept „foarte lipsită de respect” într-o postare pe Twitter, afirmând că va implica autorităţile locale şi va convoca organizatorii festivalului pentru explicaţii.

Incidentul are loc înaintea unor alegeri regionale cruciale care vor opune coaliţia progresistă a premierului Anwar Ibrahim unei alianţe musulmane, majoritar conservatoare, de etnie malay, care a acuzat guvernul lui Anwar că nu face suficient pentru a proteja drepturile musulmanilor din ţara multirasială.

Premierul a declarat în repetate rânduri în această lună că guvernul său va susţine principiile islamului, potrivit presei de stat. El a declarat că administraţia sa nu va recunoaşte drepturile LGBT.

În luna mai, autorităţile malaysiene au confiscat ceasuri fabricate de compania elveţiană Swatch din „Colecţia Pride”, care celebrează drepturile LGBT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
concert,
the 1975,
sărut

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici