Un creion "dăruit lui Adolf Hitler de Eva Braun" ar putea ajunge la 80.000 de lire sterline la licitaţie

Un creion placat cu argint care se presupune că i-a aparţinut lui Adolf Hitler va fi scos la licitaţie la Belfast luna viitoare şi se estimează că se va vinde pentru o sumă cuprinsă între 50.000 şi 80.000 de lire sterline.

343 afișări
Imaginea articolului Un creion "dăruit lui Adolf Hitler de Eva Braun" ar putea ajunge la 80.000 de lire sterline la licitaţie

Sursa foto: Twitter

Se crede că a fost un cadou oferit fostului dictator nazist de către Eva Braun, partenera sa de lungă durată, cu ocazia împlinirii a 52 de ani, pe 20 aprilie 1941.
 
Creionul, cumpărat iniţial de un colecţionar la o licitaţie din 2002, are o inscripţie în limba germană, care se termină cu "Eva", şi are iniţialele "AH".
 
Vânzarea de articole istorice de mare amploare la Bloomfield Auctions din estul Belfast, pe 6 iunie, va include, de asemenea, o fotografie originală semnată de Hitler şi o graţiere rară scrisă de mână de regina Victoria, datată din 1869, pentru rebelii irlandezi condamnaţi pentru trădare, transmite The Guardian
 
Karl Bennett, directorul general al casei de licitaţii, a declarat că se aşteaptă la un interes din întreaga lume.
 
"Importanţa creionului personal gravat al lui Hitler constă în faptul că ajută la desluşirea unei părţi ascunse a istoriei, oferind o perspectivă unică asupra relaţiilor personale ale lui Hitler, pe care acesta le-a ţinut ascunse cu scrupulozitate de ochii publicului", a spus el.
 
"O mare parte din atracţia personală a lui Hitler în timpul dictaturii sale a derivat din identitatea sa atent construită ca părinte al naţiunii germane, care a respins legăturile personale în favoarea loialităţii faţă de ţara sa.”
 
"Acest semn de dragoste, un creion personalizat de la Eva de ziua lui de naştere, ajută la dezvăluirea înşelăciunii din spatele faţadei publice a lui Hitler".
 
Bennett a declarat că cercetările atente şi discuţiile cu vânzătorul obiectului despre locul de unde a fost obţinut "îmi dau încredere că ceea ce le spun oamenilor că vând este obiectul real".
 
El a adăugat că poate înţelege de ce oamenii ar putea avea rezerve cu privire la vânzarea şi colecţionarea obiectelor care au aparţinut dictatorului.
 
"Dar pentru mine, în calitate de colecţionar de înaltă clasă de obiecte militare, acestea păstrează o parte din trecutul nostru şi ar trebui tratate ca obiecte istorice, indiferent dacă istoria la care se referă a fost una dintre cele mai întunecate şi mai controversate din istoria înregistrată", a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici