Un crematoriu extrage ceva inedit din cenuşa oamenilor. În două din trei cazuri familiile refuză serviciul

Cel mai mare crermatoriu din Elveţia foloseşte o tehnologie care îi permite să extragă metalele preţioase din cenuşa rezultată din corpurile incinerate, transmite publicaţia The Local.

13035 afișări
Imaginea articolului Un crematoriu extrage ceva inedit din cenuşa oamenilor. În două din trei cazuri familiile refuză serviciul

Un crematoriu din Elveţia extrage ceva inedit din cenuşa oamenilor. În două din trei cazuri familiile refuză serviciul

Aflat în Zurich, crematoriul Nordheim incinerează aproximativ 800 de corpuri neînsufleţite pe an, la o temperatură de 700 de grade Celsius. Mici pepite de aur, argint sau platină pot fi extrase ulterior din cenuşă.

Metalele preţioase sunt vândute unor companii de reciclare a acestora, iar banii merg la bugetul local. Oraşul Zurich îşi rotunjeşte veniturile anuale cu 87.700 de euro din această activitate.

Familiile celor incineraţi la Nordheim pot cere ca rudele lor decedate să nu fie incluse în program. Acest lucru se întâmplă în două din trei cazuri, când toate rămăşiţele, nefiltrate, sunt date apropiaţilor.

Un alt crematoriu din Elveţia care extrage metale preţioase din cenuşă este cel din Solothurn. Acesta înregistrează venituri anuale de aproximativ 35.000 de euro din această activitate. Alte facilităţi de acest fel nu vor urma aceste exemple. „Cenuşa aparţine în totalitate rudelor, nu crematoriului sau statului”, a declarat Ursula Lauper, reprezentantă al crematoriului St Gallen.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici