Un desen care pare că anticipa tragedia de pe 11 septembrie 2011 a ieşit la iveală recent

Un desen, realizat în 1988, care prezintă avioane de pasageri, zgârie nori şi un copil înspăimântat şi care pare să prevestească tragedia din 11 septembrie, a ieşit la iveală recent.

1169 afișări
Imaginea articolului Un desen care pare că anticipa tragedia de pe 11 septembrie 2011 a ieşit la iveală recent

Un desen care pare că anticipa tragedia de pe 11 septembrie 2011 a ieşit la iveală recent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Desenul, realizat de britanicul Willie Gardner, stă de mulţi ani pe peretele unui birou din oraşeul scoţian Stirlingshire, informează The Sun.

Desenul are în plin plan faţa unui copil care se uită temător spre doi zgârie nori, pe lângă care trec două avioane, din unul dintre ele părând că ies două şuvoaie de foc.

"Le dă fiori oamenilor. Tatăl meu nu a demonstrat că ar fi avut calităţi de medium în timpul vieţii, dar este ca şi cum a prezis viitorul. Mă înfioară că ceea ce a desenat el cu 13 ani înainte a devenit o realitate atât de îngrozitoare", a declarat Aileen, fiica lui Willie Gardner.

VEZI AICI DESENUL REALIZAT DE WILLIE GARDNER

Willie Gardner a murit anul trecut, la vârsta de 78 de ani.

"Tatăl meu era un artist minunat, dar, deşi imaginea este înfricoşătoare, nu era nimic supranatural la el. Era un om interesat de science fiction, totuşi. Mii de oameni din întreaga lume îşi trimit unul altuia desenul tatălui meu. Premoniţia lui a însemnat că a devenit celebru", a mai spus fiica lui Gardner.

Desenul - expus în prezent în foaierul Grangemouth Community Education Unit din Stirlingshire - a stârnit reacţii similare ca şi o altă imagine "premonitorie" - un afiş publicitar pentru Pakistan Airlines, care datează din 1979. Afişul prezenta umbra unui avion care cădea pe cele două turnuri World Trade Center.

Duminică se împlinesc 10 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA, când patru avioane au fost deturnate, dintre care două s-au prăbuşit în turnurile gemene World Trade Center de la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici