Un diamant roz, vândut la licitaţie cu aproape 40 de milioane de dolari

Un diamant roz de 34,64 carate a fost vândut la o licitaţie organizată marţi, la New York, cu aproape 40 de milioane de dolari, stabilind un nou record de preţ pentru casa Christie's.

203 afișări
Imaginea articolului Un diamant roz, vândut la licitaţie cu aproape 40 de milioane de dolari

Un diamant roz, vândut la licitaţie cu aproape 40 de milioane de dolari (Imagine: Christie's)

Supranumit "diamantul prinţesă", nestemata este "unul dintre cele mai mari şi mai frumoase diamante roz din lume", a declarat directorul departamentului de bijuterii al casei Christie's, François Curiel.

Un cumpărător anonim care a licitat prin telefon a plătit 39.323.750 de dolari - peste 1 milion de dolari pe carat - pentru această nestemată care provine din fostele mine de diamant din sudul Indiei, a precizat casa Cristie's într-un comunicat.

Diamantul a aparţinut în trecut familiei regale Hyderabad şi, din 1960, aparţinea sucursalei londoneze a companiei Van Cleef & Arpels. Această firmă specializată în bijuterii de lux a cumpărat diamantul cu 46.000 de lire sterline - echivalentul a 1,3 milioane de dolari în zilele noastre -, realizând astfel în urma tranzacţiei de marţi un profit uriaş.

În total, colecţionarii au cumpărat bijuterii în valoare de peste 80 de milioane de dolari la această licitaţie organizată la New York. Un diamant dreptunghiular de 30,32 carate şi având gradul D de culoare s-a vândut cu aproape 4,5 milioane de dolari, iar un inel cu diamant creat de celebrul bijutier american Harry Winston s-a vândut cu 3,3 milioane de dolari.

Pentru casa Christie's, precedentul record de preţ pentru un diamant era de 24,3 milioane de dolari, stabilit de piatra Wittelsbach de 31 de carate, vândută în anul 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici