Un diamant roz, vândut la licitaţie pentru 23 de milioane de dolari

Un diamant de 14,2 carate, numit "rozul perfect", a fost vândut pentru 23 de milioane de dolari în cadrul unei licitaţii care a avut loc luni, la Hong Kong, au anunţat reprezentanţii casei Christie's, pentru care această tranzacţie a reprezentat un record pe piaţa din Asia.

74 afișări
Imaginea articolului Un diamant roz, vândut la licitaţie pentru 23 de milioane de dolari

Un diamant roz, vândut la licitaţie pentru 23 de milioane de dolari

Un cumpărător a cărui identitate nu a fost dezvăluită a achiziţionat această nestemată, ce are o tăietură dreptunghiulară, în cadrul licitaţiei de luni seară. Încasările totale au fost de 78,9 milioane de dolari.

"Cea mai mare sumă a fost plătită pentru extraordinarul «roz perfect», ce are o culoare intensă", se arată în comunicatul casei Christie's, în care se precizează că "este vorba despre bijuteria vândută la cel mai mare preţ în Asia".

"«Rozul perfect» este un fenomen în universul pietrelor preţioase", se adaugă în acelaşi comunicat.

Diamantul avea un preţ estimativ de 19 milioane de dolari înainte de începerea licitaţiei.

Cu toate acestea, nestemata nu a doborât recordul mondial de preţ per carat, stabilit în 2009, tot la Hong Kong, unde un diamant de cinci carate a fost achiziţionat cu suma de 10,8 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici