Un diamant verde, record la o licitaţie Christie's: A fost vândut cu 16,8 milioane de dolari

Un diamant verde a fost vândut, marţi, la o licitaţie a casei Christie's, în Hong Kong, stabilind două recorduri mondiale: recordul pentru cel mai scump diamant verde, 16,8 milioane de dolari şi un preţ record per carat, informează Reuters.

2245 afișări
Imaginea articolului Un diamant verde, record la o licitaţie Christie's: A fost vândut cu 16,8 milioane de dolari

Un diamant verde, record la o licitaţie Christie's: A fost vândut cu 16,8 milioane de dolari

Un diamant verde vândut la o licitaţie din Hong Kong, marţi, a stabilit două recorduri mondiale, potrivit casei de licitaţii Christie's.

Cu o valoare de 5.03 carate, diamantul tăiat în formă rectangulară denumit "Aurora Green" a fost evaluat între 16-20 de milioane de dolari. Deşi nu a fost vândut la preţul maxim estimat, licitaţia a stabilit "un record mondial în domeniul licitaţiilor pentru un diamant verde şi un preţ record per carat pentru un diamant verde", au declarat reprezentanţii Christie's.

Diamantul de un verde aprins şi extravagant se numără printre exponatele variate din cadru licitaţiei de primăvară a Christie's "Magnificent Jewels"care are loc în Hong Kong.

Recordul anterior pentru vânzarea unui diamant verde fusese deţinut anterior de “Ocean Dream”, un diamant verde-albastru de 5.5 carate care s-a vândut pentru 8.6 milioane de dolari în Geneva, mai 2014, tot în cadrul unei licitaţii Christie’s.

"Aurora Green" a fost „vedeta” licitaţiei "Magnificent Jewels" a Christie’s care a însumat în total 60.7 milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici