Un episcop spaniol a părăsit biserica, îndrăgostit de o scriitoare de ficţiuni erotice

Când episcopul spaniol Xavier Novell a demisionat luna trecută, Biserica Romano-Catolică a invocat motive strict personale, fără a intra în detalii, dar mass-media spaniolă relatează acum că prelatul s-a îndrăgostit de o femeie care scrie ficţiuni erotice cu nuanţe satanice, relatează BBC.

827 afișări
Imaginea articolului Un episcop spaniol a părăsit biserica, îndrăgostit de o scriitoare de ficţiuni erotice

Un episcop spaniol a părăsit biserica, îndrăgostit de o scriitoare de ficţiuni erotice

În 2010, la vârsta de 41 de ani, Xavier Novell a devenit cel mai tânăr episcop din Spania, la Solsona, în regiunea de nord-est a Cataloniei.

El a susţinut aşa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay şi a practicat exorcismul.

Văzut ca o stea în ascensiune în Biserica Catolică din Spania, decizia sa de a demisiona, cu aprobarea Vaticanului, a fost o surpriză luna trecută. Se spune că episcopul s-a întâlnit de mai multe ori cu oficiali ai Vaticanului, precum şi cu Papa.

Acum media spune că fostul prelat s-a îndrgostit de Silvia Caballol, psiholog şi romancier erotic. Un site de ştiri a spus că fostul episcop îşi caută acum un loc de muncă în zona Barcelonei, ca agronom.

Situaţia de acum ridică din nou problema celibatului în cadrul Bisericii. În interviurile anterioare, Xavier Novell a recunoscut că, în tinereţe, s-a îndrăgostit de o fată de 18 ani şi că mai târziu şi-a dorin să se căsătorească şi să aibă copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici