Un exemplar din primul volum "Harry Potter", licitat la 30.000 de euro

Un exemplar din primul volum "Harry Potter" a fost adjudecat contra unei sume de aproape 20.000 de lire sterline (30.000 de euro) la o licitaţie organizată joi, la Londra, de casa Christie's, informează AFP.

13 afișări
Imaginea articolului Un exemplar din primul volum "Harry Potter", licitat la 30.000 de euro

Un exemplar din primul volum "Harry Potter", licitat la 30.000 de euro

Cartea este un exemplar rar din prima ediţie a volumului "Harry Potter şi Piatra filozofală", apărută pe piaţă în iulie 1997.

Prima ediţie a acestui volum a fost publicată în doar 500 de exemplare, majoritatea dintre acestea fiind cumpărate de biblioteci, şi a reprezentat primul pas spre un succes literar fenomenal.

Al şaptelea şi ultimul volum al seriei, "Harry Potter and the Deathly Hallows", a fost lansat în limba engleză pe 21 iulie şi este pe cale să bată toate recordurile de vânzare în lume.

Cărţile din seria "Harry Potter" au fost traduse deja în 65 de limbi.

Circa 400 de milioane de cărţi din seria "Harry Potter" au fost vândute în întreaga lume de la lansarea primului volum pe piaţă, în 1997, potrivit agentului literar al autoarei engleze, Christopher Little.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici