Un grup de avocaţi şi profesori japonezi a cerut Google închiderea serviciului Street View

Un grup de avocaţi şi profesori japonezi a cerut companiei Google să înceteze publicarea online de imagini detaliate cu străzile din diferite oraşe din Japonia, susţinând că aceste practici încalcă dreptul cetăţenilor la intimitate.

14 afișări
Imaginea articolului Un grup de avocaţi şi profesori japonezi a cerut Google închiderea serviciului Street View

Un grup de avocaţi şi profesori japonezi a cerut Google închiderea serviciului Street View

Serviciul Google Street View oferă imagini detaliate cu străzile din 12 oraşe japoneze, din 50 de oraşe din Statele Unite şi din unele regiuni din Europa. Acest serviciu le permite utilizatorilor să se plimbe virtual pe aceste străzi şi le oferă o viziune 360 de grade a locaţiilor.

"Avem bănuieli foarte puternice că Google a încălcat drepturile elementare pe care le au oamenii. Este foarte important să avertizăm societatea că acest gigant IT violează prin acest serviciu dreptul la intimitate pe care cetăţenii îl au", a declarat Yasuhiko Tajima, profesor de drept constituţional la Universitatea Sophia din Tokyo.

Organizaţia Campaign Against Surveillance Society, un grup reprezentând societatea civilă, condus de profesorul Tajima, cere Google să nu mai publice informaţii pe serviciul Street View şi să le şteargă pe cele din arhivă.

Îngrijorări privind violarea intimităţii au început să apară în Japonia, după ce mai mulţi oameni s-au recunoscut în fotografiile publicate de Google pe Street View. Reacţii similare au apărut şi în Statele Unite şi în Europa.

În luna martie, reprezentanţii Google au declarat că vor scoate mai multe imagini de pe Street View, în urma unei solicitări a Pentagonului care s-a manifestat îngrijorat de pericolele pe care aceste fotografii le reprezintă pentru siguranţa bazelor militare din SUA.

Un alt serviciu al Google, Google Maps, a atras de asemenea critici în mai multe ţări, deoarece furnizeză imagini cu locaţii strategice, de tipul bazelor militare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici