Un hipopotam din Africa de Sud a fost recuperat după un an de la dispariţia sa

Un hipopotam botezat Zorro a fost capturat de autorităţile sud-africane, după ce acesta a scăpat într-o staţie de epurare a apei din Cape Town, unde a trăit mai mult de un an, au anunţat, marţi, serviciile de protecţie a animalelor.

210 afișări
Imaginea articolului Un hipopotam din Africa de Sud a fost recuperat după un an de la dispariţia sa

Un hipopotam din Africa de Sud a fost recuperat după un an de la dispariţia sa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Mamiferul fusese hăituit de tatăl său Brutus din rezervaţia Rondvlei, în februarie 2009. După o perioadă de rătăcire, animalul s-a stabilit în apele unei staţii de epurare.

Recent, hoţii au furat o parte din gardul electric din jurul staţiei şi Zorro, acum în vârstă de patru ani, a profitat şi a evadat, a explicat reprezentantul serviciilor locale de protecţie a animalelor.

Pentru a-l captura, serviciile au construit o mare delimitare şi au atras animalul în capcană, luni dimineaţa. A fost nevoie de o macara pentru a ridica hipopotamul şi a-l duce într-un nou adăpost.

Foarte agresivi şi puternici, hipopotamii pot alerga mai repede ca un om, ei provocând numeroase accidente mortale în Africa de Sud, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici