Un manechin de succes din anii '60 a dat în judecată studiourile care produc serialul "Mad Men": "Probabil au crezut că am murit"

Gita Hall May, un model de succes din anii '60, i-a dat în judecată pe directorii studiourilor Lionsgate, care produc serialul "Mad Men", pe care îi acuză că i-au folosit imaginea, fără permisiunea ei, pe genericul acestei producţii de televiziune.

543 afișări
Imaginea articolului Un manechin de succes din anii '60 a dat în judecată studiourile care produc serialul "Mad Men": "Probabil au crezut că am murit"

Un manechin de succes din anii '60 a dat în judecată studiourile care produc serialul "Mad Men" (Imagine: IDMB)

În vârstă de 79 de ani, Gita Hall May susţine că studiourile Lionsgate au folosit pe acel generic, fără a-i cere permisiunea, imagini extrase dintr-o reclamă în care ea a apărut în anii 1950.

Imaginea cu Gita Hall May, celebră pentru părul ei roşcat, este proiectată pe un zgârie-nor în genericul de început al serialului "Mad Men", informează dailymail.co.uk.

În acel generic, poate fi văzută silueta unui bărbat care se aruncă de pe un zgârie-nor din Manhattan, pe care sunt proiectate imagini din mai multe reclame. Imaginea cu Gita Hall May face parte dintre acestea şi provine dintr-o reclamă pe care renumitul model american a filmat-o pentru un spray Revlon în anii 1950. Fotografia a fost realizată de celebrul Richard Avedon.

Procesul a început vineri la Curtea Superioară din Los Angeles.

"Mi-aş dori ca ei să fi avut măcar politeţea să mă contacteze. Am fost surprinsă, pentru că nimeni nu m-a contactat pentru a-mi cere permisiunea - probabil au crezut că am murit", a declarat Gita Hall May, luni, pentru ABC News.

Serialul "Mad Men" se bucură de un succes deosebit, atât în rândul publicului, cât şi al criticilor. Succesul acestei producţii de televiziune este atât de mare, încât chiar şi muzica de pe genericul care face obiectul acestui proces a câştigat la rândul ei un premiu Emmy, iar, potrivit presei americane, producătorii serialului au obţinut venituri de 1 miliard de dolari pe urma comercializării show-ului.

Cu o acţiune plasată în New York-ul anilor '60, serialul "Mad Men" urmăreşte viaţa şi competiţia acerbă între bărbaţii şi femeile care lucrează în agenţiile de publicitate de pe Madison Avenue şi care fac din vânzări o artă în sine. Acest show a fost premiat încă de la lansare, obţinând de-a lungul timpului, printre altele, 15 premii Emmy, 3 premii Globuri de Aur, un premiu Peabody, un premiu al Asociaţiei Producătorilor, două premii ale Asociaţiei Scenariştilor, premiul AFI pe 2007 şi 2008 pentru clasarea în Top 10 al celor mai bune programe de televiziune şi două premii BAFTA pentru cel mai bun program internaţional.

"Nebunii de pe Madison Avenue/ Mad Men" îi are în rolurile principale pe Jon Hamm (Don Draper), Elisabeth Moss (Peggy Olson), Vincent Kartheiser (Pete Campbell), John Slattery (Roger Sterling), Christina Hendricks (Joan Harris) şi January Jones (Betty Draper).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici