Un manuscris Sherlock Holmes a lui Arthur Conan Doyle a fost evaluat la suma de 1.2 milioane de dolari

  • Manuscrisul original al lui Arthur Conan Doyle pentru "Semnul celor patru" poate obţine până la 1,2 milioane de dolari la licitaţia Sotheby's din New York.
  • Colecţia include şi comori literare precum romanele inscripţionate ale lui F. Scott Fitzgerald şi exemplarele în primă ediţie ale "Lolitei" adresate de Vladimir Nabokov lui Graham Greene şi soţiei sale, Vera.
  • Aceste artefacte rare oferă o perspectivă captivantă asupra procesului de creaţie al lui Conan Doyle şi a influenţei lui Sherlock Holmes în lumea literară.
115 afișări
Imaginea articolului Un manuscris Sherlock Holmes a lui Arthur Conan Doyle a fost evaluat la suma de 1.2 milioane de dolari

Sursa foto: Sotheby's

Casa de licitaţii Sotheby's din New York prezintă manuscrisul original, scris de mână, al lui Arthur Conan Doyle pentru "Semnul celor patru", o piesă semnificativă din istoria literară, legată de o întâlnire la cină cu Oscar Wilde în 1889, potrivit CTV News.

Acest manuscript, împreună cu scrisorile lui Conan Doyle care detaliează cina, este aşteptat să obţină până la 1,2 milioane de dolari SUA, făcându-l cel mai valoros obiect Conan Doyle oferit vreodată la licitaţie.

Manuscrisul, remarcabil de curat, cu puţine modificări, oferă o perspectivă asupra procesului de scriere al lui Conan Doyle şi geneza faimoasei sale povestiri cu Sherlock Holmes. Comandată de J.M. Stoddart, romanul a fost publicat în 1890 şi a contribuit la popularitatea durabilă a lui Sherlock Holmes şi Dr. Watson.

Licitaţia include, de asemenea, comori literare precum romanele inscripţionate ale lui F. Scott Fitzgerald şi exemplarele în primă ediţie ale "Lolitei" adresate de Vladimir Nabokov lui Graham Greene şi soţiei sale, Vera.

Aceste articole fac parte dintr-o colecţie asamblată de Dr. Rodney P. Swantko, un colecţionar cu sediul în Chicago. Licitaţia, programată pentru 26 iunie, promite să atragă colecţionari şi entuziaşti dornici să achiziţioneze aceste artefacte literare rare şi semnificative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici