Un nou documentar despre ultimii ani din viaţa lui Michael Jackson, lansat pe 25 iunie

Un nou documentar despre viaţa cântăreţului Michael Jackson, intitulat "Gone Too Soon" şi realizat de biograful şi cineastul Ian Halperin, va fi lansat pe 25 iunie, data la care se comemorează un an de la moartea artistului, informează variety.com.

340 afișări
Imaginea articolului Un nou documentar despre ultimii ani din viaţa lui Michael Jackson, lansat pe 25 iunie

Un nou documentar despre ultimii ani din viaţa lui Michael Jackson, lansat pe 25 iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scriitorul şi cineastul Ian Halperin a regizat "Gone Too Soon", un documentar care comprimă ultimii ani din viaţa starului în 88 de minute, atent selecţionate din cele peste 300 de ore de peliculă, filmate cu ocazia mai multor vizite efectuate în diverse reşedinţe ale starului, înainte de moartea acestuia.

Compania Shine Intl., care deţine drepturile de distribuţie a documentarului la nivel internaţional, va prezenta "Gone Too Soon", luna viitoare, la târgul de televiziune Mip Tv de la Cannes. Documentarul va rula şi pe marile ecrane în Canada şi în Franţa, fiind proiectat în premieră pe 25 iunie, data la care se comemorează un an de la dispariţia megastarului.

Ian Halperin este autorul volumului "Unmasked: The Final Years of Michael Jackson", un volum biografic care prezintă ultimii cinci ani din viaţa starului. Cartea a avut vânzări uriaşe în America de Nord, fiind desemnată şi de publicaţia New York Times în fruntea topului bestsellerurilor din 2009.

Documentarul "Gone Too Soon" include imagini video şi înregistrări audio cu Michael Jackson, dar şi interviuri cu managerul personal al starului, bucătarul, consilierul spiritual, stilistul, antrenorul de fitness, agenţii de securitate şi unul dintre avocaţii cântăreţului.

Potrivit autorului, ceilalţi membri ai familiei Jackson nu au fost implicaţi în acest proiect, dar sunt la curent cu existenţa acestuia. Brian Oxman, avocatul familiei Jackson, este de altfel una dintre persoanele care au fost intervievate în acest documentar.

În ciuda faptului că descrie o serie de aspecte scandaloase din viaţa lui Michael Jackson, Ian Halperin consideră că acest film reprezintă "un tribut echilibrat adus Regelui muzicii pop".

Ian Halperin a declarat în decembrie 2008 că starea de sănătate a cântăreţului Michael Jackson era extrem de precară, fiind citat atunci de un tabloid, şi a prezis că starul pop mai avea de trăit cel mult şase luni.

Halperin a fost şi coautor a două volume despre moartea lui Kurt Cobain, regretatul solist al trupei Nirvana, şi autorul documentarului "His Highness Hollywood".

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere". La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici