Un nou-născut a fost readus la viaţă după 40 de minute în care inima a încetat să-i bată. Metoda inedită folosită de medici

Doctorii au readus la viaţă un bebeluş născut cu 17 săptămâni înainte de termen, la 40 de minute după ce inima copilului a încetat să mai bată, aceştia au folosit o metodă inedită, relatează Daily Mirror.

1599 afișări
Imaginea articolului Un nou-născut a fost readus la viaţă după 40 de minute în care inima a încetat să-i bată. Metoda inedită folosită de medici

Un nou-născut prematur a fost readus la viaţă la 40 de minute în care inima a încetat să-i bată. Cum au procedat medicii

Medicii de la uns pital din Glasgow, Marea Britanie, au readus la viaţă un nou-născut prematur, la 40 de minute după ce inima micuţului a încetat să mai bată, relatează Daily Mirror.

Ryan Colquhou, e un băieţel care s-a născut cu 17 săptămâni înainte de termen şi care cântărea 650 de grame, era atât de fragil încât abia putea să cuprindă cu mâinile degetul mamei sale.

La câteva momente după naştere, inima nou-născutului s-a oprit, iar medicii au încercat să îl readucă la viaţă.

Pentru a putea menţine copilului, o temperatura a corpului optimă, medicii au folosit o pungă pentru sandvişuri, o soluţie la care au fost nevoiţi să recurgă din cauză că băieţelul era foarte mic.

Timp de 40 de minute, doctorii s-au străduit să-l resusciteze pe micuţ şi în mod miraculos au reuşit să-l readucă la viaţă.

La momentul actual, copilul îşi celebrează primul an de viaţă, o perioadă care nu a fost lipsită de alte provocări în ceea ce priveşte starea lui de sănătate. 

Băieţelul a supravieţuit unui colaps pulmonar, o hemoragie la nivelul creierului, unei infecţii E coli, a petrecut 51 de zile intubat, şi a trecut prin patru transfuzii de sânge. 

De asemenea Ryan Colquhou fost tratat pentru hipotermie, septicemie şi a avut nevoie de operaţie laser la 16 săptămâni pentru a trata o afecţiune oftalmologică rară care i-ar fi putut cauza orbirea.

Mama sa îl consideră un miracol şi l-a poreclit pe băieţel „Ryan, leul”.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici