Un nou roman al lui Stephen King va fi adaptat pentru marele ecran. La ce să se aştepte fanii genului horror

Romanul horror "Oraşul bântuit", de Stephen King, publicat în 1986 cu titlul original "It", va fi adaptat în curând pentru marele ecran, de studiourile Warner Bros.

250 afișări
Imaginea articolului Un nou roman al lui Stephen King va fi adaptat pentru marele ecran. La ce să se aştepte fanii genului horror

Stephen King (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

În 1990, romanul a fost adaptat pentru micul ecran, într-o miniserie TV regizată de Tommy Lee Wallace.

Cineastul Cary Fukunaga, regizorul filmului "Sin Nombre", va regiza pentru studiourile Warner Bros. această saga compusă din două lungmetraje, care vor descrie lupta a şapte copii dintr-un orăşel nord-american contra unei entităţi capabile să ia forma celor mai mari spaime ale viitoarelor sale victime, între anii 1958 şi 1985, informează lefigaro.fr.

Cary Fukunaga a regizat o nouă ecranizare a romanului "Jane Eyre", în 2011, în care au jucat actori de marcă, precum Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell şi Judi Dench.

"It" este unul dintre cele mai mari succese literare ale scriitorului american Stephen King. În anul apariţiei sale, 1986, "It" a fost romanul cel mai bine vândut din Statele Unite ale Americii.

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiile World Fantasy, Bram Stoker şi O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum "The Shining" şi "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici