Un nou satelit al planetei Saturn, descoperit de cercetătorii britanici

Un nou satelit al planetei Saturn, al 60-lea, a fost descoperit de o echipă de cercetători britanici într-o serie de imagini realizate de camerele video ataşate pe sonda Cassini, potrivit unui studiu preluat pe bbc.co.uk.

2 afișări
Imaginea articolului Un nou satelit al planetei Saturn, descoperit de cercetătorii britanici

Un nou satelit al planetei Saturn, descoperit de cercetătorii britanici

Calculele iniţiale sugerează faptul că satelitul are un diametru de 2 kilometri, iar orbita sa se situează între alţi doi sateliţi ai lui Saturn, Methone şi Pallene.

Sistemul saturnian continue să intrige şi să uimească cercetătorii pentru că ascunde secrete.

Echipa de cercetători care analizează imaginile trimise din spaţiu de sonda Cassini, de la Universitatea din Londra Queen Mary, spune că este posibil ca numărul sateliţilor planetei Saturn să mai crească.

Cercetătorii cred că noul satelit este format, ca şi alţi sateliţi ai planetei, din gheaţă şi piatră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici