Un nou tip de relaţie: "Prieteni cu beneficii". Crezi că funcţionează? - VIDEO

"Prieteni cu beneficii" este un stil de relaţie care a intrat în atenţia tuturor odată cu lansarea filmului "Friends with Benefits" în care joacă Justin Timberlake şi Mila Kunis.

12460 afișări
Imaginea articolului Un nou tip de relaţie: "Prieteni cu beneficii". Crezi că funcţionează? - VIDEO

"Prieteni cu beneficii" (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Prietenii cu beneficii" au relaţii sexuale unul cu celălalt, însă fără a avea aşteptări sau sentimente, fiind liberi să aibă relaţii de lungă durată cu alte persoane.

Relaţia, care poate părea drept aventura romantică ideală, a inspirat numeroase filme, cel mai recent dintre acestea fiind comedia "Friends with Benefits", scrie dailymail.co.uk.

Cercetătorii spun însă că acest tip de relaţie nu are niciun viitor. Oamenii de ştiinţă cred că deoarece natura unei astfel de relaţii este nedefinită aceasta nu are nicio şansă de a funcţiona.

Rebecca Plante, cercetător la Colegiul Ithaca din New York, a intervievat 14.000 de studenţi.

"Contextul sexual al «prietenilor cu beneficii» nu este definit, iar acest lucru poate crea probleme dacă sentimentele se schimbă, cum ar fi în cazul în care unul dintre parteneri vrea să termine relaţia sexuală dar să o păstreze pe cea de prietenie", spune cercetătorul.

Medicul spune că un prieten cu beneficii poate fi un mod sănătos de a satisface nevoile şi dorinţele sexuale, însă avertizează că vor apărea mai mult ca sigur complicaţii.

"Cercetările mele arată că cea mai frecventă consecinţă este senzaţia de penibil, însoţită de înstrăinare sau chiar încetarea contactului cu persoana respectivă, cu eliminarea posibilităţii unei prietenii viitoare", spune Rebecca Plante.

Mulţi dintre participanţii la studiu au declarat că motivul pentru care nu vor să se implice într-o relaţie obişnuită şi aleg să fie "prieteni cu beneficii" este lipsa timpului. Alte motive sunt eforturile pe care le cere o relaţie, nesiguranţa sentimentelor pe care le au pentru cealaltă persoană sau chiar faptul că au deja o relaţie de lungă durată cu altcineva.

"A avea un prieten cu beneficii este un mod de a explora sexualitatea în cadrul unei prietenii", spune Rebecca Plante.

Filmul "Friends with Benefits" în care joacă Justin Timberlake şi Mila Kunis, este povestea a doi oameni care transformă relaţia profesională într-una de prietenie şi apoi într-una sexuală, fără a avea aşteptări sau sentimente unul faţă de celălalt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici